AUGUST 30th - SEPTEMBER 25th

okej, nu efter många klagomål så ska jag ta tag i mig själv och uppdatera lite, var ju faktiskt nästan en hel månad sedan jag skrev sist.

så nu blir det bara lite smått och gott av vad jag har gjort de senaste veckorna.

the lion king


jag har varit och sett min första broadway show, the lion king.


anna, nicole, johanna och jag


statue of liberty


anna, nicole och jag tog båten till liberty island.

fick lite hemmakänsla när vi åkte båten; lukten, skummet som yrade runt, ljuden... kändes som  att jag tog båten till helsingör (med lite annan utsikt dock).




utsikt uppe från piedestalen


nicole och jag

turkey ?



skulle gå ut och slänga soporna en dag och då går de här fyra runt på gatan. sedan kommer de och äter lite på vårt gräs. tror att det är kalkoner, undrar hur de hamnade där?

vågade inte gå ut och kasta soporna utan sprang och hämtade kameran istället, bilden är tagen genom fönstret, därav den dåliga kvalitén.

weehaken - new york skyline


har varit i weehaken och blickat ut över manhattan säkert fyra gånger de senaste veckorna.

introduktion to baking

har nu börjat på college, går och läser introduktion to baking en gång i veckan.

så här blev alla gruppernas resultat


min grupp bakade corn bread och muffins.
vi skrev upp oss på listan sist och fick därför det tråkigaste.


a corn bread dinosaur
kan ju även nämna att alla våra corn bread och muffins såg ut såhär.

empire state building

ikväll har jag besökt empire state building tillsammans med nicole och hanna.









good night!

AUGUST 20th - AUGUST 29th

sammanfattning av min semester

varning för långt inlägg!
(mest bilder dock)

fredag 20 augusti

fredagen jobbade jag som vanligt på morgonen (kommer inte ihåg vad jag gjorde under dagen), sen hämtade jag barnen tidigt från camp och vi var bara hemma, spelade lite kubb, och tog det lugnt.

jag hjälper till att förbereda maten inför kvällen, sedan ringer emma och säger att hon är framme. jag springer ner för att möta henne på busshållplatsen, men nej, där var ingen emma. jag ringer henne och då visar det sig att hon har åkt alldeles för långt. så jag går tillbaka och hämtar bilen och kör sedan och hämtar henne. kändes både konstigt att se henne, men ändå inte, kändes inte alls som att vi inte sett varandra på fyra månader. det märktes inte heller, då vi ändå pratat så mycket under de här månaderna.

när vi kom till huset så åt vi middag med familjen, efter middagen körde vi till shoprite och inhandlade lite nödvändigheter. sedan åkte vi hem och somnade ganska snabbt.

lördag 21 augusti

eftersom emma inte gillar väckarklockor, så bestämde vi oss för att sova tills vi vaknade av oss själva, vilket resulterade i att vi vaknade vid elva. vi duschade och gjorde oss klara, sedan vid halv tre (!) tog vi bussen in till new york. där spenderade vi tiden genom att strosa runder, åt mat på whole foods.



på kvällen gick vi på bio och såg salt. den var helt okej, men vi hade förväntas oss att den skulle vara bättre.


efter bion tog vi bussen tillbaka till englewood, och gick och lade oss ganska snabbt.

söndag 22 augusti

sov länge idag igen och vaknade upp till ett regnigt väder. emmas flyttade in, jag fick tömma mina lådor, så att hon kunde packa upp.


men mina saker fick ju även sällskap


vi ville inte åka in till new york eftersom det regnade, men eftersom alla affärerna här har stängt på söndagar. så blev det lunch på green line.



och emma hade tydligen fått betalt av mina föräldrar för att komma och hälsa på mig...


sen gick vi på bio på garden state plaza. där vi såg vampires suck, vilket filmen också gjorde kan jag säga.

har inga fler bilder från den här dagen, så tror inte att vi gjorde något speciellt. troligtvis drog vi tillbaka hem till mig och slappade framför våra datorer.

måndag 23 augusti


vaknade upp till ännu en dag med tråkigt väder, så vi bestämde oss för att stanna i new jersey och åka till ett par olika köpcentrum istället. men vi började med lunch på whole foods.



efter det så gick vi runt lite på det köpcentret, sedan åkte vi till ett annat och efter det till ett tredje där vi sedan åt kvällsmat på cheesecake factory.


hej självutlösare!


tog med oss cheesecake hem. den var mycket god, men vi orkade tyvärr inte äta allt.


vi köpte med oss en del nagelack och lite annat och så lekte vi lite nagelsalong. sen efter ett par misslyckade försök så blev det läggdags.

tisdag 24 augusti

vi försov oss när vi skulle möta upp katarina, så hon fick vänta nästan en timme. så snälla är vi, men vi följer ju helsingborgstiderna.
sedan åkte vi tillbaka till new jersey för att lämna av kattas väskor och göra oss klara. sedan tog vi bussen tillbaka till new york.

katta var nog den som sov mest under hela resan. hon somnade överallt...

vi mötte upp andy inne i new york

sedan promenerade vi runt lite och efter ett tag drog vi till brooklyn där vi träffade postmans och rebecca. efter det gick vi till en cubansk restaurang och åt.

sen blev det en runda till times square med emma och katta

sen hem till new jersey för att sova.

onsdag 25 augusti

vi vaknade, gjorde oss klara sedan blev det thai mat till lunch inne i englewoods centrum. efter det tog vi bussen till new york. spenderade mest tid i soho, blev lite shopping för emma och katta, sen pausade vi lite på starbucks.



kommer knappt ihåg vad vi gjorde resten av dagen, men jag vet att vi gick runt en hel del. sen blev det kvällsmat och efter det drog vi hem.


natts and katts
torsdag 26 augusti


emma och katta lämnade englewood för brooklyn.


vi tog bussen till new york



vi åkte till brooklyn för att lämna av väskorna, hängde lite där, sen kommer jag faktiskt inte ihåg vad vi gjorde fram till att vi åt middag på en italiensk restaurang i little italy.


så fina i sina flätor.

efter middagen åkt emma och katta till brooklyn och jag åkte hem till englewood.

fredag 27 augusti

jag sov länge, sedan pratade jag med mamma och efter det så tog jag bussen in till new york och mötte upp emma, katta och andy.


sen blev det smörgås chef.


liten promenad på high lane park


sen blev det home delivery och jag sov över i brooklyn

lördag 28 augusti

vi gick upp och gjorde oss klara, sedan tog vi subway till, ja vart kommer jag inte riktigt ihåg. men vi gick runt lite inne på manhattan.



kommer inte ihåg allt som hände under dagen, men det blev i alla fall lunch i central park


på kvällen blev det kvällsmat på samma italienska restaurang som vi åt på på torsdagen. sedan blev det ett misslyckat försök till utgång. men vi hade trevligt i alla fall.


söndag 29 augusti


gick upp tidigt och gjorde oss klara, sedan var det dags för den sista shoppingen för emma. när de var klar så åkte vi tillbaka till brooklyn och emma packade ner allt. sedan var det dags att säga hejdå för emma skulle åka hem. kändes bara som att vi sa ses snart, kändes inte som att vi kommer ses om åtta månader igen.

när emma åkt så åkte jag och katta till hennes hostel, hon checkade in och lämnade sina väskor, sen gick vi och åt på whole foods. efter det köpte vi frappuccino från starbucks och satte oss på union square och bara tog det lugnt, sedan gick vi en liten runda och sedan satte vi oss där igen. efter ett tag var det dags att säga hejdå för jag skulle ta bussen tillbaka till englewood.

jag hade en mycket trevlig semester, även fast att lite tråkigheter dök upp. fick mycket smak av helsingborg, vilket var trevligt. dagarna rann iväg snabbt, kändes som att vi hann med allt och inget. men det var en bra semestervecka :)

THURSDAY 22:53

JAG LEVER!

ja jag lever faktiskt, men nu var det nästan två veckor sedan jag uppdaterade sist. så här långt uppehåll har jag nog inte haft innan, men tiden har bara flugit iväg. känner ju även hur alla kommentarer bara har forsat in, alla undrade var jag var och hur det var med mig.... trevligt ju.

hade några härliga dagars semester med emma och katarina (kommer sammanfatta allt i ett längre inlägg), har redan hunnit arbeta nästan en hel vecka sedan de åkte.

så jag ville bara meddela att jag lever (om nu någon undrade) och att jag har påbörjat ett längre inlägg, kommer kanske ta ett tag då det är många dagar och bilder att sammanfatta. men det kommer så småningom

(mamma vet inte hur du jobbar imorgon, men om du vill skypa, så får det bli någon gång mellan 14:30 - 17:00 er tid)

godnatt!




RSS 2.0