SUNDAY 12:50

så nu åker jag med familjen till deras mormor och morfar, vi sover över där till imorgon. så det kommer inte bli någon uppdatering ikväll, då jag inte tar med mig datorn. uppdaterar sen när jag kommer hem imorgon kväll.

byebye!


SATURDAY (SUNDAY 01:13)

ja, tar vid där jag slutade, nicole kom och hämtade mig och vi körde och handlade lite att äta. sedan körde vi hudson. tyvärr var vädret inte så fint som vi hoppats på, det var molnigt och det blåste kallt, men emellanåt så tittade solen fram en liten stund. men vi hade det trevligt ändå, pratade om hur snabbt tiden gått och om saker som vi vill göra under resten av tiden här i usa.


picknick bestående av brownie cheesecake, watermelon och en everything bagel with double egg and cheese, så gott!


george washington bridge


vår fina utsikt, manhattan.


en "fin" turistbild tagen med självutlösare, och nej jag är inte naken under sjalen, även fast att man kan tro det, haha.

efter det hade vi lite mer tid så då körde vi till ett köpcentrum, men vi såg att det var långa köer på motorvägen i andra färdriktningen och när vi kom dit, så hittade vi ingen parkering, tänk då hur mycket folk som var där. så vi bestämde oss för att köra hem igen, för vi ville inte bli sena på grund av trafiken.

väl hemma har jag bara tagit det lugnt. skulle ha jobbat från klockan tio (barnen sover, skulle bara finnas tillgänglig om de vaknar) då föräldrarna skulle gått ut. men det ringde någon och talade om att min värdpappas brors frus mamma hade dött, så de behöver min hjälp imorgon istället, då de ska på memorial service. så jag har spenderat kvällen/natten med att kolla lite serier, pratat med emma och bara slappat i min säng.

men nu är det dags att sova eftersom jag ska jobba imorgon förmiddag, godnatt!


FRIDAY (SATURDAY 14:23)

okej, ska sammanfatta min fredag nu.
vaknade, gick upp, slängde in en omgång tvätt i maskinen, sedan hela den vanliga morgonrutinen och körde barnen till skolan. när jag kom hem så körde jag och min värdmamma och fixade social security number till mig, så det lär väl dyka upp inom ett par veckor. sedan följde jag med henne på en massa ärenden. när jag kom hem hade jag 45 minuter kvar innan jag skulle hämta barnen. sedan körde jag den äldsta pojken till en kompis, mamman tog den andra pojken till tandläkaren och flickan hade play date med ett par tvillingar, det var lugnt, så jag kunde vika tvätten samtidigt som jag skypade med mamma. sedan vid sex körde vi hem till några vänner till familjen och åt mat. när vi kom hem så gjorde jag mig klar, samtidigt som jag pratade med emma. hon hade precis kommit hem från sin utgång och jag skulle precis gå ut, kändes konstigt, men vid kvart i tio kom hanna och laura och hämtade upp mig, vi körde och hämtade upp nicole. sedan körde vi inom shoprite för att köpa strumpbyxor till mig, folk tittade konstigt, kanske berodde på att vi var lite väl uppklädda för en shoppingrunda på shoprite.

när vi väl var inne i new york parkerade vi bilen, sedan tog vi oss till webster hall. vi ställer oss i kön med våra biljetter och när vi kommer fram så visar vi upp dem och våra id kort. nej, ni tror inte att dem då säger att de har ändrat för TVÅ dagar sedan att man inte kan komma in med utländska id- och körkort, man måste ha sitt pass eller amerikanskt körkort. vi försökte förklara att vi har kört från new jersey och det finns ingen möjlighet att vi kan hämta vara pass (och vem fan vågar gå ut med sitt pass, med visum och allt i) vi sa att detta borde ju ha stått på hemsidan eller något, de säger att vi kan göra ett återköp på biljetterna på hemsidan och få pengarna tillbaka, men ja, det kan man ju tro hur mycket man vill på. så vi går ut ur kön, vet inte vad vi ska göra, rolig första utgång i NY tänkte jag. vi ställer oss utanför ingången och då kommer en kille fram till oss och sa att han ska försöka fixa in oss, tror att han var någon promotor eller något. så efter ett tag kommer vi äntligen in, med ett stort svart kryss på vardera hand. de söker igenom våra väskor och visiterar oss, sedan kan vi gå in och dansa. det spelades bra musik och vi dansade hela kvällen. gick för att hämta bilen som vi parkerat inne i ett sådant inhägnat område, som ska vara öppet 24/7, men nej, ni tror väl inte att mannen som jobbar där var där då, så där står vi och ropar och försöker ringa, frågar hotellet mittemot om de kan hjälpa oss. så till sist dyker mannen upp, han låg väl och sov i en bil eller något. vi körde hem och jag var hemma vid strax efter halv fem. var lagom trött i fötterna av att ha gått i mina klackar hela kvällen.


jag, när jag kom hem, med mina två stora fina kryss, tog inga bilder under kvällen, hade kameran med mig (ja, mamman den är tillbaka med hem), men jag hittade inte riktigt rätta tillfället att ta upp kameran på dansgolvet. försökte skriva detta inlägg då när jag tog bilden, men jag somnade med datorn på magen, och när jag vaknade vid sex, så orkade jag inte, utan lade bara ner datorn på golvet.

vaknade för en halvtimme sedan, hunden har stått där nere och skällt i två timmar nu, familjen är antagligen inte hemma. blev ett långt inlägg med mycket text, hoppas ni orkade läsa, men nu ska jag klä på mig och bege mig ut för att träffa nicole, ska nog till hudson.

hej så länge! (brukar alltid skriva godnatt, så kom inte på ett bra avslut nu)

THURSDAY 23:45

ska försöka hålla mig ganska kortfattad, då är jag är jätte trött.
vaknade strax efter sex av mig själv av att det var så ljust ute, började jobba kvart i sju. var själv med barnen hela morgonen vilket gick över förväntan bra.
vädret var inte riktigt på vår sida idag, riktigt varmt, men molnigt, åskväder, så det blev inte stranden. så jag gick och la mig och sov, då jag hade huvudvärk, vaknade efter tre timmar.
sedan har resten av dagen bestått till mesta del av bilkörning, har kört fram och tillbaka genom halva englewood flera gånger idag känns det som. till gymnastik, kompisar, baseboll träning, kompisar, baseboll träning, baseboll match, ja och till sist hem.
slutade vid strax efter åtta, sedan har jag pratat lite med emma, och nu ska jag gå och lägga mig.

men en sak måste jag ju berätta först, jag gjorde så att polisen kom till vårt hus idag. jag råkade sätta igång alarmet, när vi har det som stressigast ska hämta flickan från gymnastiken och samtidigt som gymnastiken slutar börjar mellanbarnets baseboll träning, lätt att vara på två ställen samtidigt. men nu till saken. jag råkar starta larmet, det tjuter en massa, jag stänger av det med min kod och allt är lugnt, men så säger den äldsta pojken att de alltid ringer från larmbolaget för att kolla så allt är okej. jag väntar och till sist ringer dem och frågar om allt är okej, jag säger att allt är okej och att jag bara råkade göra fel. så frågar hon efter säkerhetskoden, tror ni jag kan den!? NEJ! så jag säger att jag är deras nya au pair och jag kan inte koden, jag lämnar alla mina uppgifter och allt som jag bara kan komma på och verka bra i den här situationen. så säger hon okej bara. så jag förmodar ju att hon ringer till någon av mina värdföräldrar och kollar så att detta stämmer. så att allt var lugnt igen. sedan kör jag iväg och kör barnen hit och dit. sen när jag kommer hem, så får jag veta att de har ringt till barnens mormor, hon är väl kontaktperson av något slag och att de kontakta en granne och att polisen kom till huset. men ja, då var jag ju inte hemma, så jag vet inte vad dem gjorde.

ja, så det var min dag, blev kanske inte så kortfattat som jag tänkt, och inga bilder heller, bara ett tråkigt inlägg med en massa text. men har jag inte sovit så har jag stressat runt och kört bil, inte så mycket intressant att ta kort på. men det blev lite spänning i min vardag i alla fall. godnatt!

WEDNESDAY 23:58

ja, jag tycker jag skriver här hela tiden, men herregud vad dagarna flyter på snabbt. idag har det varit runt 35 grader, riktigt varmt, kan tänka mig hur det kommer bli i sommar.
idag har jag jobbat som vanligt, lämnade barnen på skolan, sen åkte jag med anna till ett köpcentrum, gick och tittade i lite affärer, shoppade lite, blev en klänning och en bikini, sedan åt vi lunch och körde hem igen, då anna börjar jobba tidigare än mig.


ja, vad har jag annars gjort idag? tvättat, bäddat sängar, diskat. hämtade barnen vid tre, sedan var det hem och göra läxor. lämnade stora killen på baseboll träning, hem snabbt, körde den lilla killen till baseball match, där jag också skulle stanna med tjejen.


eftersom att jag inte fattar alla reglerna, så hade jag lite svårt att hänga med i matchen. har googlat och håller just nu på att läsa mig till reglerna, kan ju vara bra att veta, så man hänger med lite bättre i nästan match. och det kan vara bra att veta reglerna, så man vet när matchen slutar. som idag, där satt jag och flickan behövde gå på toaletten, jag har ingen aning om i vilken omgång dem är i, tar reda på vilken omgång de är i, men det spelar ju inte så stor roll då jag inte vet hur många omgångar man spelar. så nu ska jag lära mig det.
men för att fördriva tiden lite, hade jag och tjejen en liten picknick, hon har själv plockat ihop den, och den bestod mest av snacks, eller ja, bara av snacks.


kom hem vid strax efter åtta, hjälpte till en liten stund med barnen, sedan åt jag lite och gick upp på mitt rum. skulle träffat de andra för filmkväll, men eftersom jag slutade sent, det tar mig 20 minuter att gå dit, de skulle redan ha startat filmen och de skulle se en film som jag redan sett, så valde jag att hoppa över.

imorgon väntar stranden om det blir fint väder, men det har lovats regn och åska, så vi får se. annars får jag väl hitta på något annat. börjar tidigare imorgon, då föräldrarna behöver åka till sina jobb tidigare än vanligt. tror jag börjar runt 6:45, bara en kvart tidigare, men det gör mycket. barnen ska inte väckas förrän 7:15, men jag måste vara nere och vaken, ifall de skulle vakna tidigare.
så jag borde redan ligga och sova, men ska släcka ner nu, god natt!



TUESDAY 23:59

har haft underbart väder idag, 30 +, blå himmel och sol.
efter jag lämnat barnen var jag bara tvungen att sova några timmar till, var trött eftersom jag gick och la mig senare än vad jag brukar och börjar känna mig förkyld. vaknade vid tolv, skypade med mamma i en timme, sedan gick jag ut och la mig på altanen i en timme, hur skönt som helst.
hämtade barnen, sedan var det körning till play date, sedan hem. fick ett litet mentalt sammanbrott, men det löste sig efter ett tag. sedan körde jag till gymnastiken och hämtade flickan. slapp köra till doktorn och baseball matchen, utan föräldrarna kom hem tidigare och gjorde det, medan jag var hemma med flickan under tiden. så vi hade lite girls night, med manikyr, pedikyr och make up.



manikyren jag fick av flickan

konversation mellan mig och flickan precis när jag var färdigsminkad, dock inte sett mig i spegeln ännu:

- nathalie, you look so sexy!
- really?
- yes, do you know what sexy means?
- what does it mean?
- it means that you look really really pretty, and you do.

resultatet:


haha, ja, visst blev jag vacker? men det var det värt, för hon sa att detta var "the best night ever".

efter det så var det dags för barnen att duscha och göra sig klara för läggdags, vilket gick över förväntan. när dem var klara så läste jag pippi longstocking och lärde dem lite svenska.
men nu är det läggdags, imorgon är det tvättdag och jag ska träffa anna för lunch, godnatt.


MONDAY (TUESDAY 00:24)

ja, då var även den här dagen slut, och jag har varit här en månad idag. one down, eleven (or twelve) to go!
idag har jag tvättat, varit på posten och ja, bara tagit det lugnt, skypat lite med mor min.
när jag slutade jobba strax innan nio, promenerade jag in till centrum och mötte upp de andra tjejerna, satt bara och pratade lite, planerade lite inför miami :)

men den här veckan kommer bli fullspäckad, så mycket som ska göras.

tisdag: när barnen är i skolan ska jag försöka ta mig in till centrum och titta lite i affärerna, se om jag kan köpa mig en mobil. sen är det baseball match och doktorsbesök som gäller efter jag hämtat barnen.

onsdag: ska luncha med anna på något mall, där jag även ska passa på att titta lite i affärerna, skulle behöva en ny bikini till miami. sen är det baseball match på eftermiddagen. filmkväll om jag inte slutar för sent (eller var det torsdag?)

torsdag: om det är fint väder så är det beachen med laura, hanna och nicole som gäller medan barnen är i skolan, sedan är det baseball match och gymnastik.

fredag: förhoppningsvis lite lugnare, ska troligtvis fixa mitt social security number nu, hoppas det blir av. sedan UTGÅNG i new york!

lördag: vet att vi pratade om att göra något en lördag, vet inte om det var den här lördagen då vi pratade om så mycket, men jo, det var nog shopping mall inför miami.

söndag: grillkväll hos barnens mormor och morfar.

nu är det läggdags, klockan är  alldeles för mycket, godnatt!

SUNDAY 23:45

hade ställt klockan på nio, gick upp tjugo minuter senare, eller jag satte mig upp, sträckte mig efter datorn på golvet och satte mig i sängen igen. skypade med mamma, medan vi skypade gjorde jag mig klar. sedan vid kvart i elva var det dags att gå och möta upp laura och hanna. vi gick mot busshållplatsen, hoppade på bussen, där satt nicole redan, sedan bar det av till new york.
vi gick mest rundor och tittade bara, ja lite roligare att visa med bilder.


okej, börjar med en turistbild på mig och nicole, på time square


vi gick längst med en massa marknadsstånd, nästan helsingborgsfestivalen ju, haha


haha, så roligt, från det här tältet dunkar det ut hög musik, faktiskt bra musik, nya låtar, men det roliga är att dj:arna (vet inte riktigt hur man böjer det ordet) är 60 +, kan se dem framför mig med hörlurar, mixerbord och scratchers.






sedan blev det en paus på dunkin' donuts, med en milkshake och ja.. en donut



empire state building


fruktpaus


i bryant park


nicole, laura och hanna

sen så dog min kamera, min vi tog bussen hem strax efter det. var ingen shoppingrunda precis, utan vi gick mest runt, turistade oss lite och hade det allmänt trevligt. eller ett inköp gjorde jag, ett måste köp om man är i new york, bara för att man ska, men det var ju också turistigt.


så nu börjar klockan bli mycket, jag som hade planerat att lägga mig vid elva, men det tog längre tid än vad jag trodde att lägga upp alla bilder, och vad gör man inte för sina kära läsare.

good night!

SATURDAY (SUNDAY 00:31)

okej, ska börja med att säga grattis till farfar tyronne som fyller 67 år idag (söndag), GRATTIS, GRATTIS, GRATTIS! hoppas att du får en bra födelsedag farfar, många grattiskramar från mig.


dagen tillära så bär jag den här tröjan, eller sover i den gör jag ju.

och så till min dag; vaknade idag vid tolv, hade ju bra tänkt ta det lugnt idag, lägga mig och sola i trädgården, men när jag tittar ut, så är det inte så fint väder, varmt men tråkigt. skypade med mamma ett tag, sedan gick jag ner för att äta.
har faktiskt inte lämnat huset idag, knappt lämnat mitt rum, bara när jag varit hungrig.
fick mail om att de inte blir något cluster meeting imorgon, då det har sagts att det ska bli regn. men det gör inte mig något då jag ska till new york ändå, med de andra tjejerna. jag är glad, äntligen händer det något. varit här fyra veckor idag, så det var ju på tiden. så imorgon kan ni få se fram emot bilder och lite roligare uppdatering.

god natt!

FRIDAY 22:44

har inget speciellt att berätta, skriver mest för att visa att jag lever och eftersom jag hittills uppdaterat varje dag, så kan jag ju inte bara hoppa över det en dag.
har varit riktigt varmt idag, när jag körde barnen till skolan i morse klockan tio över åtta var det redan runt 20 grader. var nog runt 30 senare på dagen. låg och solade lite på altanen, klarade tio minuter, sedan svettades jag som en gris och det brände ordentligt, så fick gå in en stund i huset som var svalt, sedan gå ut igen efter ett tag, så det gjorde jag i flera omgångar.
blev ingen utgång idag, men det kommer väl förhoppningsvis fler chanser (om inte annat så när emma kommer och hälsar på mig, haha). har bara varit hemma, åt med familjen och sedan gick jag upp på mitt rum. sitter nu här och gäspar, känns som jag ska somna när som helst och klockan är inte elva ännu. så här tidigt går jag inte ens och lägger mig de dagarna jag börjar klockan sju, men jag har ju inte sovit något idag under dagen heller. det är lördag, klockan är inte ens elva och jag ska lägga mig, kan inte minnas när det hände senast. kanske ska ta en bok och läsa lite och se om jag orkar hålla mig vaken till efter elva.

godnatt.

THURSDAY 23:18

äntligen tillbaka i min egen säng (låter konstigt att säga då MIN säng finns hemma i sverige, eller jag har ju ingen säng längre) och skönt att vara tillbaka i huset.
de senaste dagarna har varit mycket bra, trevligt sällskap och mycket mat. tycker inte att jag har gjort annat än att äta. eller idag har jag solat lite (har fått lite färg mamma, ser inte lika blek ut längre) och badat i deras pool, då det har varit runt 30 grader, mycket skönt.
kom hem för ungefär en timme sedan, så jag hoppas att det inte blir allt för jobbigt imorgon, då barnen ska upp till skolan. men det här blev ett kort inlägg då det är läggdags, för klockan ringer 06:45 imorgon, godnatt!

WEDNESDAY 23:25

okej, nu var den här dagen också slut, dagarna går riktigt snabbt. har även spenderat den här dagen med att äta, äta och äta. har säkert gått upp några kilo.


satt med datorn ute en stund och skypade med mamma och victor.

vi ska vara här morgon också, sen ska vi åka hem. sen så är det fredag, och sen helg. har sett fram emot att gå ut med de andra tjejerna i new york på fredag, men nu verkar det som att biljetterna är slut, och jag har ingen! så ja, vet ju inte om jag tänker åka in till new york, för att stå i en kö, inte komma in och åka hem själv. låter inte så lockande, vet inte ens om man kan komma in utan biljett? men men, jag har ju bara mig själv att skylla, tänkte köpa den i måndags, men eftersom jag inte pratat med min värdmamma ännu, så vågade jag inte chansa och lägga ut dem pengarna (40 dollar) på ingenting alls. men nu när jag har pratat med henne, så sitter jag här utan biljett. skulle chansat, men det är alltid lätt att vara klok i efterhand. men jag stör mig så! hade ju sett fram emot detta. nu blir det kanske inget och jag vet inte hur länge det dröjer tills det blir en nästa gång. ÅHH!
ska i alla fall till new york på söndag, om vädret tillåter det, men då är det cluster meeting och det är inte samma sak, så det tröstade mig inte heller.

nej, nu ska jag gå och lägga mig i den här obekväma sägen, har fått ont i ryggen av och sova i den. rummet ser ut att tillhöra en kille, kanske runt 20, någonting, men det roliga är att han har självlysande stjärnor i taket, haha.


gick inte att ta bilder där man ser att dem lyser, så ni får nöja er med den här.

good night!

TUESDAY 23:59

dagen började bra, körde barnen till skolan och när jag kom hem skypade jag med mamma, kollegorna och barnen på jobb. sedan tog jag det bara lugnt, packade lite, skypade med mamma igen, sedan hämtade jag barnen tidigare då det är några judiska helgdagar, så barnen och föräldrarna är lediga onsdag och torsdag. vi ska spendera dagarna hemma hos pappans bror, packade in alla väskorna, barnen, en hund och en HAMSTER, körde dit, vilket tog nästan en timme, vi ska bo i pappans brors grannes hus (lite rörigt). så nu är det en massa släktingar och så här, kommer inte ihåg en tredjedel av allas namn, men de verkar trevliga och jag har haft en trevlig kväll med mycket god mat. försökt hänga med i konversationerna så gott det går, har fortfarande lite svårt med hebreiska men det kommer väl (haha).
okej, nu sitter jag här på rummet jag ska sova i de två kommande nätterna. känns konstigt att bo i någon annans hem, speciellt sova i någon annans säng. känner ju att jag blivit hemmastadd hemma hos min värdfamlij och sängen där är nu min. men ja, har försökt att koppla upp mig på deras internet, det ska fungera, men verkar inte göra det, så när ni läser detta har det kanske gått ännu fler dagar, men ska försöka fixa internet morgon, jag menar utan internet i två dagar?! haha. godnatt!


(ignorera mitt bleka ansikte och mina svarta ringar under ögonen. tänkte bara att jag kunde visa mig själv i bloggen, även fast att det inte är den bästa bilden som tagits på mig, så nu vet ni att det är jag som sitter här och skriver, ingen annan.)

(och som ni ser så har jag hittat internet)

MONDAY 23:40

tycker dagarna går så snabbt. kanske inte under dagen, men sen när jag sitter här på kvällen och skriver så kan jag inte fatta att det faktiskt var ett helt dygn sedan jag skrev sist.

dagen idag har varit lite upp och ner, imorse gick det bra, när barnen kom hem från skolan gick det bra, och det gick över förväntan bra med läxorna, sen gick det lite utför och jag behövde bli arg, vilket inte var lika roligt. men eftersom det fungerat så bra innan så var det väl tvungen att gå lite dåligt också.
när barnen var i skolan tvättade jag och packade barnens väskor då vi ska iväg och vara borta två nätter. sedan sov jag ett par timmar (förlåt mamma!).

och sen har jag bokat resa till MIAMI! åker redan den 4 juni, det ska bli mycket roligt, så nu har jag något spännande att se fram emot.

men nu är det läggdags, godnatt!

SUNDAY 22:23

sådär, då har ännu en dag passerat. vaknade vid tolv, gick ner och åt frukost. vid två tiden begav jag mig till englewood city för att träffa den tyska au pairen nicole. vi gick en runda, sedan handlade vi mat och gick hem till henne och åt och pratade lite. vid fem tiden gick vi till starbucks och satte oss och njöt  i solen, fortfarande var det riktigt varmt ute. senare promenerade jag hem och lade klart mitt pussel.


tadaa! citi field; arenan där mets spelar

efter det åt jag kvällsmat med familjen och sedan gick jag upp på mitt rum. klockan är inte så mycket, men eftersom jag har lagt mig så sent de senaste två nätterna så tror jag att jag ska lägga mig nu. kanske läsa en bok, för det har jag faktiskt inte gjort sedan jag kom hit. men imorgon är det vanlig arbetsdag igen, så god natt.

SATURDAY (SUNDAY 01:19)

vaknade idag klockan två (!), solen sken utanför men jag var så trött, hade huvudvärk och började känna mig förkyld, så jag lämnade faktiskt inte mitt rum förrän klockan sex. då gick jag och duschade sedan gick jag ner för att ta något att äta vid sju tiden. åt och sedan gjorde jag pärlplattor med flickan.
vid nio tiden drog föräldrarna ut så då passade jag barnen, flickan sov redan och pojkarna kollade på tv så det var lugnt, jag kunde fortsätta på mitt pussel.
vid elva kom föräldrarna hem, så då gick jag upp på mitt rum igen, och nu sitter jag här och vet inte vad jag egentligen gjort de senaste två timmarna.
eftersom pappa är morgonpigg där hemma i sverige och jag sitter uppe halva natten så kunde vi skypa lite. men nu skulle han koka kaffe och jag måste gå och lägga mig. godnatt!

(min dag har inte alls varit intressant och detta var inte så intressant för er att läsa om, men jag måste fortsätta med ett inlägg om dagen. förhoppningsvis har jag något mer intressant att skriva om imorgon)

FRIDAY (SATURDAY 01:50)

sådär ja, ännu en dag har passerat, en lugn dag (imorgon har jag varit här i tre veckor). morgonrutinen såg likadan ut (ni som vill veta exakt vad jag gjorde kan få en detaljerad beskrivning av emma). sedan åkte jag och två andra au pairer till target, köpte ett par skor. efter det hämtade jag barnen, sedan har det varit en lugn eftermiddag, barnen har kollat på tv och jag har kunnat fixa med lite annat. var även ute en runda och hade vattenkrig med barnen, fick kommentaren; "this was the best day ever" av flickan när vi kom in, vilket var roligt att höra, för det betyder ju i alla fall att jag inte är så hemsk. tog det sedan lugnt ett par timmar på mitt rum och sedan åt jag med familjen, och efter maten spelade vi texas hold em som vanligt, och jag vann !
just det har även påbörjat ett nytt pussel idag.

gick upp på mitt rum vid tio tiden och sedan dess har jag pratat med emma. här följer en del av de bilder som togs under konversationen.


"hej, vad gör du?, inget, vad gör du? jag buktalar med min näsa. hej, vad gör du?, inget, vad gör du? jag buktalar med min näsa. hej, vad gör du?, inget, vad gör du? jag buktalar med min näsa."
(internt skämt)

sedan blev jag beordrad av emma att uppdatera min blogg medan hon väntar och så här ser hon medan hon "väntar" just nu.

 


okej, detta inlägget handlade mycket om emma, men jag vet ju att hon saknar mig så mycket, då hon kallar sina andra vänner för NATTA.


men nu är det verkligen läggdags, ska först väcka emma genom att väsa högt i mikrofonen, sedan krypa ner under täcket, godnatt !

THURSDAY 23:47

varit en lång dag idag, men det har varit lugnt. dagen har sett likadan ut som alla andra, lite mer körande till olika aktiviteter bara och slutade inte förrän klockan halv tio. har varit fint väder idag, 20+, så idag åkte shorts och linne på.
har bara tagit det lugnt hemma under dagen, har faktiskt lagt pussel. sedan jag kom hit har det här 500 bitars pusslet legat påbörjat på bordet, så jag har gått och stört mig och nu kände jag bara att jag var tvungen att lägga klart det och när man väl har börjat är det svårt att sluta.


ja, och ni tror inte att när jag har lagt klart det, så saknas det en bit! störigt eller vad?


ja och sedan när mamman var och handlade idag så köpte hon hem två nya stora pussel eftersom jag verkar tycka det är så roligt att lägga pussel, haha.

och så idag fick jag en present av mitt äldsta värdbarn, ett fodral till min ipod. ett fint blått från jelly belly (tillverkare av jelly beans) och det luktar GODIS! ja, jag vet inte riktigt vad för sorts (jelly beans kanske, men ja, jag menar vilken smak), men det luktar så gott, så jag går och luktar på det hela tiden.


blev inget social security number idag, då mamman inte kunde komma ifrån sitt jobb som planerat och hon trodde att kontoret hade stängt på fredagar, så vi ska fixa det nästa vecka.

godnatt !

WEDNESDAY (THURSDAY 00:24)

okej, klockan är redan mycket så det blir ett kort inlägg.

har inte hänt så mycket idag, morgonen började inte så bra bara, men det blev bättre framåt eftermiddagen.
har försökt lista ut hur jag ska tvätta mina kläder, inte det lättaste då man här sorterar efter varm- och kallvatten. hemma är det ju efter grader, så vet inte om jag vågar tvätta det i varmvatten, då jag inte vet hur många grader det är. sedan torktumlar de ju alla kläderna och inga (!) av mina kläder får torktumlas. det tycker jag är konstigt, har tvättat två fulla maskiner idag och inte en enda tröja eller ett enda par byxor får torktumlas. men men, ja, så har typ fått hänga upp alla kläder på galgar som jag hängt på en massa rör och ledningar som går i taket i tvättrummet.
(okej, detta blev ändå ett långt inlägg om tvätt?)

sen har jag pratat med emma i typ två timmar, hon gick och la sig nu klockan kvart över sex. hon visade mig hur ljust det är ute hemma nu, känns konstigt när det är kolsvart utanför mitt fönster.
fick mig även många goda skratt, bland annat för att emma somnade mitt under vår konversation (så intressant är jag).

ska troligtvis fixa social security number imorgon och så lovar jag att jag ska ta lite mer bilder (kan inte lova att det bli på så intressanta saker dock).

good night !

TUESDAY 23:35

okej, har inte så mycket att skriva om dagen idag. men eftersom jag tänker fortsätta med min dagliga uppdatering, så får jag ju skriva lite i alla fall.

dagen har i stort sätt sett likadan ut som de föregående, förutom en liten sak..
senaste nytt från englewood är att vi har björnar som vandrar omkring. fick imorse veta av min värdpappa att vi får vara lite försiktiga och barnen får inte vara ute själva, då det är en mamma-björn och två, tre björnungar som rör sig här i området. så nu har de fångat en björn, men de andra är fortfarande på vift. hittade en liten film också, om ni vill se. så ja, jag har ju inte riktigt vågat röra mig här i området, vill ju inte ta chansen att stå öga mot öga med en björn när man går runt hörnet bara.

good night !

(okej, tänkte bara tillägga (förtydliga för er om kanske inte är så vana vid datorer och sånt) att ni får klicka på länkarna (de understrukna orden) för att se)

MONDAY 23:59

tvättdag idag, så gick upp klockan sju och började tvätta, sedan såg det ut som det gjort alla andra dagar.
hade bestämt mig för att försöka vara lite nyttigare och FÖRSÖKA undvika alla godsakerna, började bra med jordgubbar och mjölk till frukost och när jag tvättat färdigt så bestämde jag mig för att ge mig ut på en liten promenad. lite kallt (18 grader) var det idag och blåste lite gjorde det, så jag behövde ha på mig vårjacka och sjal.


bestämde mig för att promenera till huvudgatan och hela vägen dit ser typ ut såhär. inte särskilt mycket roligt att titta på.


gick in på starbucks, köpte iste med passionsmak (osötad), för att fortsätta på min nyttiga(?) bana. 40 minuter senare var jag hemma, satte mig utanför dörren i solen där det var vindstilla och bara njöt. sedan skypade jag lite med mor min, vek tvätten och efter det var det dags att hämta barnen.


varje dag kör jag och ställer mig i den här kön till barnens skola för att vänta på att mannen med walkie talkien ska komma ut genom grindarna och dirigera bilarna från de olika köerna. så här spenderar jag mellan 10-20 minuter varje vardagseftermiddag. för kommer man sent lär man få vänta jätte länge innan man blir insläppt.


men idag var jag förberedd med en tidning, så väntan kändes inte allt för lång. annars kan 15 minuter kännas som en evighet. 

flickan skulle på play date så körde henne dit, sedan hem med pojkarna för att göra läxor, lättare sagt än gjort. men det gick till sist.
på kvällen kom community counsellorn hit för att kolla läget. fick skriva på ett kontrakt och fick lite information. men det gick bra.
sedan åt jag ett par knäckebröd (låter som att jag har varit jättenyttig under dagen, men kan ju säga att det inte gick så bra under eftermiddagen, upptäckte ett fat med hemmagjorda cup cakes med frosting och chocolate chip cookies som barnens farmor bakat, så det slank ner ett par kakor och en muffin) och begav mig upp på mitt rum vid kvart över nio. sitter nu här, har kollat lite serier, laddat ner lite spel på min dator som jag har suttit och spelat, bara slappat helt enkelt.
men nu är det läggdags, godnatt.

SUNDAY 23:49

vaknade idag vid vid elva, då hade familjen redan åkt, så det blev ingen brunch för min del. skypade istället med dem där hemma ett tag. sedan åt jag frukost. eftersom det var helt dött i huset, så gick jag upp på mitt rum igen och kröp ner under täcket. pratade lite mer med familjen där hemma, fick vara med vid matbordet när dem åt och fick sitta med och titta på tv.

vid halv fyra kom den tyska tjejen anna och hämtade upp mig, sedan gick vi hem till henne. vid halv fem körde vi och hämtade upp laura och hanna, också från tyskland. vi körde till ett område som heter alpine, där det bara är en massa stora mansions och typ slott. bor tydligen en hel del kändisar där, som bland annat the jonas brothers och p diddy. enligt wikipedia (haha), så är det den dyraste zip koden att bo på i usa och enligt dem så är det ett flertal andra kändisar som antingen bor där eller har bott där (läste jag mig till; jay-z, britney spears, stevie wonder, eddie murphy). efter det körde vi till hooters, åt pommes, vilka inte var speciellt goda.
sedan körde vi och lämnade av laura och hanna, jag och anna körde hem till henne. var bara där ett tag sedan bestämde vi oss för att gå på bio. så nu har jag varit på bio för första gången i usa också (saknade min ordinarie bio-partner), vilket var stor skillnad jämfört med lilla sf där hemma. gav mig inte på några popcorn eller snacks då jag precis ätit, så det får jag väl ta någon annan gång. såg the back-up plan med jennifer lopez, vilket ja, inte var mer än en jennifer lopez film, så bra som de nu brukar vara.
anna körde sedan mig hem och nu sitter jag här i min säng, redo att krypa ner under täcket för att sova och ladda upp inför en ny arbetsdag imorgon, godnatt.

(ursäkta frånvaron av bilder, tog faktiskt inga under dagen)

SATURDAY (SUNDAY 00:43)

vaknade idag vid tio tiden och hörde att det ösregnade ute, så bestämde mig för att sova några timmar till, vaknade vid ett och då sken solen. skypade sedan lite med familjen där hemma och fick senaste nytt från sverige.
efter det gick jag upp och duschade och sedan gick jag ut och och satte mig där ute. pratade lite med pappan, läste tidningen, visade honom i en atlas vart helsingborg ligger och ja, bara tog det lugnt helt enkelt.
kvällen spenderades hemma hos grannarna med ett antal andra familjer, var faktiskt trevligt att bara sitta och prata.
eftersom jag inte har något nummer till de andra au pairerna, så var det lite svårt att ta kontakt med dem, skrev till dem på facebook men fick inget svar. fick senare veta att de redan träffats. ska nog skaffa en mobil och eget amerikanskt mobilnummer, blir nog lättare att hålla kontakten då.

imorgon är det morsdag, om jag vill så ska jag följa med till barnens mormor för brunch, annars vet jag inte vad som händer, ska nog försöka träffa de andra tjejerna imorgon eftermiddag istället.

idag har jag varit i usa i två veckor, en halv månad, det låter faktiskt mycket. men om man säger att jag har 50 veckor eller 11,5 månad kvar, så låter det som en evighet. men när jag kommit in i det ännu mer så kommer dagarna flyta på ännu snabbare.
nu när jag har varit här i två veckor kan jag skaffa ett social security number, vilket gör att jag också kan ta körkort, vilket gör att mamman tillåter mig köra på motorvägarna, vilket leder till att jag faktiskt kan ta mig till lite andra ställen och se lite mer.

FRIDAY (SATURDAY 00: 20)

fortfarande fredag två minuter till, men tror inte jag hinner bli klar innan det blir lördag. är ju i och för sig redan lördag hos er.
dagen har i stort sätt sett likadan ut; gick upp tio i sju, klädde på mig och gick ner och började med tvätten, väckte barnen kvart över sju och gav dem frukost. strax efter åtta körde jag och lämna dem. behöver inte längre använda gps:en till och från skolan, stolt! fortsatte med tvätten när jag kom hem, sedan skypade jag med mamma och efter det åt jag frukost.

frukost bestående av jordgubbar och mjölk.

blev tyvärr ingen upptäcktsfärd idag, tvätten tog helt enkelt över. körde och hämtade barnen strax efter ett. körde hem och var hemma en liten stund, sedan var det dags att köra flickan till ett kalas, var hemma ett tag, sedan var det dags att köra och hämta henne från kalaset igen. föräldrarna kom hem vid fem idag, så då slutade jag, men jag umgicks med flickan ändå. vi var ute och lekte lite i det sköna vädret. sedan var det dags för kvällsmat, har fortfarande inte lärt mig de hebreiska bönerna, men det kommer väl.. efter maten tittade vi i lite fotoalbum från när barnen var små, sedan spelade vi poker.

klockan kvart i tio skulle barnen gå och lägga sig, så jag gick upp på mitt rum, tog på mig min pyjamas och kröp ner i sängen, men det kändes lite tidigt att sova, så jag plockade fram en påse (w)ahlgrens bilar och bestämde mig för att se något avsnitt av någon serie.


nu mer än två timmar senare så ska jag släcka ner och lägga mig. skönt att kunna sova hur länge jag vill imorgon. verkar även som att vi au pairer ska träffas imorgon, så får se vad jag och mina nyfunna vänner ska hitta på.

godnatt

ps. mamma, jag sov inget alls idag under dagen, bra va? ds.

THURSDAY 23:16

blir kort inlägg idag, är trött.

sov bort halva dagen idag, efter jag lämnat barnen och bäddat deras sängar, så gick jag och la mig igen, sov från nio till två, sedan skypade jag med mamma och pappa. sedan var det dags att hämta barnen. så dagen har sett ungefär likadan ut som de föregående, bara lite mer bilkörning till gymnastik och baseball träningar.
sen slutade jag klockan åtta och sedan dess har jag legat i min säng vid datorn, kollat på tv och bara degat.

förhoppningsvis har jag mer att skriva imorgon, då jag tänkte ta tag i mig själv, ut och utforska usa (läs; gatorna här runt omkring), men just det har tvättdag imorgon och barnen slutar klockan ett. jaja, får se vad jag hinner, men annars har jag ju hela lördagen på mig att utforska då jag är ledig.

godnatt

WEDNESDAY 22:54

gick upp tio i sju, hoppade i mina kläder, sedan var det dags att börja jobba. morgonen såg likadan ut som alla andra hittills. väckte barnen, gav dem frukost, körde dem till skolan. kom hem, började tvätta, bäddade sängar, diskade, åt frukost, tvättade lite till, skypade med pappa och mamma, vek tvätten och kollade lite serier...
mamman jobbade hemifrån idag, så har inte känt mig lika fri som jag gjort de andra dagarna, kände inte riktigt att jag kunde gå och lägga mig och sova, som jag egentligen skulle behövt. provkörde till gymnastiken, så jag vet vart jag ska köra imorgon, sedan hämtade jag barnen.
mellanbarnet var inte så samarbetsvilligt idag, var tvungen att tjata om läxorna i en timme och han lyssnade ändå inte. hoppas att det blir bättre med tiden, de har ju inte vant sig vid mig ännu. på kvällen körde jag den äldsta pojken till skolan, då de skulle visa upp något projekt för sina föräldrar, så då fick jag passa de andra två. föräldrarna kom hem strax efter åtta, så då slutade jag.

sitter nu i min säng, har precis kollat på criminal minds och nu ser jag på csi ny. allt blir genast mycket läskigare nu när man befinner sig i usa, och nära new york.
får se hur trött jag är imorgon efter att ha lämnat barnen i skolan, för jag tänker nog ta en liten promenad här i området. fast jag kan ju alltid gå efter att jag har sovit. tänkte kanske ta lite bilder och visa er.

godnatt

TUESDAY 23:46

började jobba klockan sju, väckte barnen och gav dem frukost, sedan körde jag till skolan ! det gick bra tyckte jag i alla fall, men barnen ifrågasatte om jag verkligen kunde köra, haha.

(obs! jag kör inte medan jag tar kort, bilen står parkerad på uppfarten)

körde sedan hem och gick och la mig och sov ett par timmar till. sedan skypade jag lite med mamma. när det var dags för lunch så tänkte jag så att eftersom jag är i usa och så är man ju tvungen att ta seden dit man kommer, så var jag ju tvungen att gå all in och prova äta en peanut butter and jelly sandwich.


ja, vad tyckte jag då? jo, jag var förbered på det värsta, så jag trodde att det skulle smaka värre än vad det gjorde. men det var fortfarande konstigt, salt blandat med sött. jag kan ju i alla fall säga som så att jag inte gjorde en till. (lade ni märke till att jag skar den som en trekant också, precis som de gör i filmerna, haha)

vet inte vart dagen tagit vägen idag, inte gjort något speciellt alls. körde och hämtade barnen i två omgångar idag, då den äldsta skulle komma hem senare från en utflykt. sedan var vi ute och lekte, cyklade och spelade baket.
och idag kom föräldrarna bara hem en liten snabb runda, sen stack dem igen, så idag fick jag lägga barnen också, hade förväntat mig att det skulle bli jobbigt, men det gick bra.

men nu är det läggdags.

MONDAY 23:36

okej, idag har jag börjat jobba på riktigt, började med att väcka barnen och göra frukost till dem. behövde inte köra dem till skolan idag utan en annan au pair kom och hämtade oss. sen hem och börja tvätta, skypade lite med mamma också och fick det senaste skvallret hemifrån. sedan tog jag bilen och körde runt lite i området, var meningen att jag skulle köra här i gatorna bara, men råkade hamna på lite större gator, jag hann också med att köra vilse under den halvtimme långa turen. tur att det fanns gps i bilen så jag hittade hem igen. sen pratade jag lite med emma, gav henne en rundvisning av huset och hon gjorde mig sällskap medan jag vek tvätten. sedan hämtade samma au pair upp mig och vi körde och hämta barnen. var sedan själv med barnen från halv fyra till sju vilket ändå gick över förväntan. lite små incidenter bara.
är nyss hemkommen från starbucks där jag har spenderat kvällen med några andra au pairer, wiho, första sociala umgänget utanför familjen. de flesta av dem var från tyskland och har varit här ett bra tag, så de känner varandra ganska väl, men jag kommer väl in i det snart.

(ursäktar frånvaron av bilder, lovar att det kommer när jag har något intressant att vis

SUNDAY 22:15

vaknade idag vid tio tiden skypade lite med familjen där hemma. sedan gick jag ner och åt frukost och sedan var det dags för mig att köra bilen för första gången. det var ju en upplevelse, haha. mamman körde till en tom parkering där jag fick köra runt i nästan en halvtimme, det här var övningskörning på nytt. sedan fick jag köra runt lite i området också, kändes bättre än förväntat, trodde jag skulle vara mer nervös, men det gick bra.
har inte gjort så mycket annat idag, mest hängt på mitt rum, även fast det var över 30 grader ute. men man svettas ju som en gris om man går utanför dörren, så då har det faktiskt varit skönare att sitta på ett svalt rum med AC. så jag har tittat på en massa serier, läst körskoleboken (vet inte om man kallar den så i usa, men ni vet vad jag menar) och sovit lite.

men att bara sitta inne på rummet leder till att jag blir rastlös och då äter jag godis hela tiden. så idag har jag levt på en bagel med cream cheese, en banan, två geisha choklad, ett plopp och några djungelvrål. (sorry mamma)


i brist på annat så tänkte jag bara informera om att jag har fått ett konstigt insektsbett på handen, har fått tre små blåsor på rad som kliar hela tiden, undrar om jag typ blir spiderwoman nu?


men nu är det läggdags, imorgon börjar jag jobba klockan sju, vet inte riktigt vad som händer imorgon, får väl se när jag vaknat.

så godnatt till mig och godmorgon till er i sverige.

SATURDAY 23:54

vaknade idag vid halv elva, skönt att sova ut lite. skypade sedan med familjen i en timme. gick ner och åt lunch med familjen och sedan satt jag ner med föräldrarna och gick igenom lite regler och förväntningar.
nu har jag äntligen packat upp alla mina kläder och saker och lagt/hängt in i byrån och garderoben. och så har jag satt in mina resväskor i förrådet, så nu känns det lite mer hemtrevligt här på mitt rum.
begav mig sedan ut på en timmes promenad här i området för att kolla läget. men det enda jag gjorde var att koncentrera mig på att inte gå vilse.
riktigt varmt har det varit idag också, runt 30 grader, känns ju roligt när det regnar och är kallt hemma.
sedan pratade jag med emma, känns inte alls som att jag åkt, hade lika gärna kunnat sitta på mitt rum och prata med henne. men vi pratade ett bra tag, vad kan det ha varit ett par timmar?
sen blev jag bjuden på filmkväll nere i källare, kvällens film, pojkarnas val; spiderman.
och nu sitter jag här på mitt rum igen, har ätit upp allt mitt naturgodis och ska nu gå och lägga mig. ska ut och köra imorgon, känns som man ska övningsköra på nytt, men det ska nog gå bra.

ska nu försöka att hålla kvar den här uppdateringstakten med ett inlägg om dagen, men vi får se hur det går :)

SUNDAY - FRIDAY

SUNDAY

fick i mig lite frukost i form av olika sorters meloner, ananas och apelsinjuice

dagen fortsatte med lektioner, vi pratade om en massa som man absolut inte för göra med barnen, vilka var ganska självklara saker som misshandel. hade tre timmars lunch och rast, vi fick taco, inte alls som i sverige men det var gott ändå. sedan gick vi till ett köpcentrum i närheten, promenaden dit som skulle ta fem-tio minuter tog oss en halvtimme. men när vi väl var där gick vi bara in i ett par affärer för vi var så trötta. tillbaka på hotellet och vi pratade lite hur det är att anpassa sig till en ny kultur och hur man ska prata med de amerikanska familjerna. sedan var det pizza dinner på hotellet (kommer jag gå upp i vikt eller kommer jag gå upp i vikt?)

MONDAY

sov bättre den här natten men vaknade ändå tidigt av mig själv, lät tyskorna gå och duscha först, upptäckte också att den tyskan jag trodde hette pretzel faktiskt hette britta. lite svårt att höra vad de där tyskorna säger. under nästan hela dagen var röda korset där och pratade om barnsäkerhet och de lärde oss hur vi ska hantera olika situationer. typ mun-mot-mun-metoden där, hjärt-och lungräddning där, så många andetag, så många tryck där, så många slag där, så mycket att hålla reda på, men det är väl bara att hoppas att man inte ska behöva använda det.
på kvällen åkte vi in till new york, resan som skulle ha tagit lite över en timme tog istället lite över två timmar, då det var en olycka på motorvägen. så vi skulle ta ett annat håll, men det hållet tog ju alla andra också. och när vi väl kom in till new york så regnade det nästan konstant. men vi kunde åka upp i rockafeller center. så det blev lite bilder, inte så bra då det regnade och var väldigt dimmigt. sedan åkte vi till time square då var det uppehåll så kunde ta lite bättre bilder.

ja, och så ett litet bevis på att jag faktiskt var där (annars är det ju alltid jag som tar bilderna).

var inne i m&m butiken

ja, den där lilla pinnen mitt ute är alltså frihetsgudinnan

bussen åkte runt lite överallt och guiden berättade lite. sedan var vi tillbaka på hotellet vid elva och då var jag dödstrött.


TUESDAY


upp ännu tidigare idag, då vi skulle hinna med allt innan vi skulle till våra värdfamiljer. pratade om amerikansk barnuppfostran. lektionerna var slut vid två, då var det bara att packa ihop och bege sig iväg. min familj skulle hämta mig på flygplatsen. minibussen som kom och hämtade upp oss åtta som skulle dit kördes av en dam som såg ut att vara 65+ och bagageutrymmet var lika stort som på vår minibuss. in där skulle alltså ungefär 12 stora resväskor. inte så lyckat, och ja hon kunde ju inte heller lyfta resväskorna. efter att ha väntat i ungefär en halvtimme så kom min värdmamma och hämtade mig och vi körde till huset. körde även runt lite i området. träffade inte barnen så länge då den ena hade baseball match, en skulle till läkaren och ja den tredje fick jag umgås med. sedan körde vi och handla lite och sen var det läggdags.


WEDNESDAY


arbetsdagen började klockan sju med att väcka barnen, kände mig mest i vägen då jag inte visste hur någonting gick till. barnen kördes senare till skolan, jag och mamma kunde prata lite, sedan kunde jag gå upp på mitt rum och sova lite. vid tre var det dags att hämta barnen igen. de gjorde sina läxor, sedan fick de presenterna av mig. sverige tröjorna och kepsarna uppskattades mycket, och de tog på sig tröjorna direkt och flickan lekte att hon var en "swedish girl". de fick även en pippi bok på engelska, ett svenskt-engelskt lexikon, en cd med svenska barnlåtar, ett kubb och så fick föräldrarna en bok med rolig fakta som svenskar och sverige.

sedan gick vi ut och åt för att officiellt välkomna mig, åt en calzone med tre ostar som fyllning, mycket gott och mäktigt. sedan blev det tidigt i säng igen.


THURSDAY


upp och började jobba klockan sju, var med och lämnade barnen på skolan, sedan hem. jag diskade och bäddade sängar, sedan skypade jag med mamma och emma. hade barnen själv ett par timmar efter skolan, vi spelade kubb vilket dem älskade så det var det värt att släpa med de extra kilona. gick och la mig tidigt även den här kvällen, varit så trött på morgonen.


FRIDAY


idag alltså, har nu kommit ifatt med uppdateringen, efter mycket tjat från hemmafronten. idag började jag klockan sju som vanligt. behövde inte följa med och lämna barnen idag. utan jag stannade hemma och diska, bädda och tvätta. pratade med emma under tiden, trevligt sällskap, eller ja, jag pratade med nästan hela familjen olsson. sedan skypade jag med mamma lite. följde med och hämtade barnen, på måndag är det jag som ska göra allt själv (har inte kört bilen ännu!). spelade lite mer kubb med barnen, sedan var det dags för min allra första baseball match. okej, det var mitt nioåriga värdbarn som spelar i little league, men det ändå min allra första match. och dem vann (tror jag, haha). var riktigt varmt idag närmre 30 grader och där satt jag i mina svart kläder (som vanligt) och stövlar och höll på att svettas ihjäl, ingen skugga fanns det heller.



sedan kom vi hem och spelade lite mer kubb. och sedan har jag haft min första riktiga judiska måltid, med böner, sånger och ritualer på hebreiska. faktiskt intressant. hela familjen har försökt att lära sig svenska och läser lexikonet jag gav dem. kan inte låta bli att skratta. sedan misstänker dem att jag inte är en riktig svensk, så dem testar mig genom att läsa meningar på antingen svenska eller engelska som jag ska översätta. sedan har vi spelat lite barnspel och texas hold em. varit en mycket trevlig kväll. men nu ska jag lägga mig klockan är halv tolv och så här länge har har jag inte varit uppe på ett tag, tur att jag får sova hur länge jag vill imorgon.




RSS 2.0