MONDAY - WEDNESDAY

okej, har varit tre ganska så ointressanta dagar. behöver inte ens dela upp inlägget efter dagar efter som jag inte har gjort så mycket och de har alla sett ungefär likadana ut.

har jobbat som vanligt på morgnarna kört och lämnat barnen. sen när jag har kommit hem har jag gjort mina au pair uppgifter och inte så mycket mer. under måndagen och tisdagen så gick jag och la mig och sov igen fram tills jag skulle hämta barnen. idag var jag faktiskt vaken, pratade med familjen där hemma och tog igen lite tv serier som jag missat.
sen har jag hämtat barnen och alla tre dagarna så har de varit och lekt hemma hos grannarna och deras barn på eftermiddagarna. sen har de kommit hem och ätit och duschat, sen har det varit läggdags.
måndagkväll spenderade jag på mitt rum, tisdagkväll jobbade jag och idag tog jag en lång skön dusch och kröp sedan ner i sängen.
men jag börjar tröttna på att inte göra något under dagarna eller kvällarna, måste hända något snart annars kommer jag få panik.

nu så blir det läggdags i någorlunda tid, godnatt!


FRIDAY - SUNDAY (BOSTON)

fredag

körde barnen till camp, sen körde jag och köpte en mindre resväska som jag kunde ta med mig till boston, ett paraply och lite annat smått och gott. såg på kvittot när jag kom ut från affären att jag aldrig betalade för paraplyet och min första tanke var ju inte att gå tillbaka in och säga; ursäkta jag betalade inte för det här paraplyet.
sen körde jag hem och efter ett tag träffade jag anna och vi körde och köpte en reseguide och lite andra saker som hon behövde, sen träffade vi nicole för lunch på green line.

driekt efter jag hämtat barnen åkte familjen, de skulle iväg över helgen. så jag kunde ta det lite lugnt och packa, duscha och fixa.
klockan sju promenerade jag bort till anna i mina gummistövlar, folket tittade konstigt, kanske var för att det var solsken och varmt (men de visade att det kom till användning senare). vi åt kvällsmat och planerade vad vi skulle göra i boston.

vid åtta tiden började det småregna och vid halv nio vräker det ner, blixtrar och åskar. så vi ringer till nicole och frågar om hon kan köra oss till busshållplatsen.
nicole kommer och medan vi håller på att packa ihop våra saker så ringer telefonen, det är från englewood city. jag skojar om att de ringer för att säga att vi inte får lämna huset. och det är just det som dem säger; att ingen bör lämna sina hus, då det utfärdats en TORNADOVARNING!

men vid nio tiden när vi ska gå så har det slutat regna och verkar vara lugnt igen. vi tar bussen in till new york, sedan därifrån bussen till boston. bussen till boston var en halvtimme sen så vi kom fram till vårt motell runt fyra tiden. försökte sova lite på bussen, men det var ju inte världens bekvämaste säte precis. (detta bör jag ju skriva på lördagen då det egentligen är lördag nu)

lördag

vi sov till klockan sju, sen gjorde vi oss klara och begav oss ut i boston.
vi började med att ta tåget till harvard university. så åt vi frukost på ett starbucks där.



jag hade ju föreställt mig värsta stora maffiga byggnader och stora områden, men det var mycket mindre i verkligheten.


john harvard himself


det enda som var lite maffigt var biblioteket

efter att vi gått runt lite på området så åkte vi till museum of fine arts. kanske inte direkt det jag valt att göra, men anna ville jätte gärna gå in där.





mamma och pappa, eftersom jag inte har någon säng just nu, så kan jag tänka mig en sådan här när jag kommer hem.


japanska trådgården


och så efter att ha varit seriös i 2,5 timme inne på museet så var jag tvungen att vara lite oseriös utanför.

efter det museet så gick vi till ett annat museum, the isabella stewart gardner museum. där spenderade vi en timme inne. det enda jag tyckte var något att titta på var trädgården. huset var som en kvadrat och innanför vägarna så låg trädgården, man fick tyvärr inte ta kort där inne, så jag tog denna från internet bara för att ni ska få en uppfattning om hur det såg ut.


fast nu var det mycket mer blommor där, det var mycket fint.

sedan åkte vi till trinity church. vi bestämde oss får att gå in, visade sig att i behövde betala för att gå in. jag menar det är en kyrka! är det gud som ska ha pengarna eller?



kyrkan låg bredvid den här byggnaden, lite skillnad på stilarna.

efter det så åkte vi och träffade annas nästkusin och hennes mamma som var på semester i boston. vi satt och fika och prata på starbucks i ett par timmar.
sedan åkte vi till parkerna boston common och public garden. där gick vi runt och tog det lugnt bara.



massachusetts state house


sen gick vi längs the freedom trail


och en liten poserbild

sen gick vi en runda och sen satte vi oss och åt på en thairestaurang, mycket gott var det. och mycket mat, orkade knappt äta hälften. efter maten åkte vi tillbaka till hotellet, vilket var runt halv tio. vi var mycket trötta efter en lång dag.

vi gick och la oss för att sova redan vid strax efter tio, men utanför vårt rum var det någon som stod och prata i telefon. vi hörde hela hand konversation, allt från subway mackor till konstiga summor som dragits från hans konto. men efter en timme gav jag upp och gick ut och frågade om han skulle kunna tänka sig att prata någon annan stans. han bad om ursäkt och gick därifrån.
men sedan var det så himla varmt i rummet att det knappt gick att sova. man får ju också vad man betalar för, så ingen AC eller fläkt. hjälpte inte heller att öppna fönstret. så jag vaknade ett flertal gånger under natten och fick gå upp och lufta mig i den luft som inte fanns.

söndag

vi gick upp vid åtta och gjorde oss klara sen checkade vi ut.


här är motellet

efter det så åkte vi till stationen och åt frukost. sen tog vi bussen halv tio. kunde faktiskt sova lite på den fyra timmars långa bussresan hem. men lyssnade mest på musik och slumrade till lite då och då.
när vi kom till new york tog vi bussen tillbaka till englewood och på en station hoppade halva mexico på. innan så var det kanske ett tiotal personer på bussen. så kör vi och så ser jag en stor samling människor längs vägen, nej, men då ska ju alla gå på bussen. det är så många att det får stå folk i gången. och plötsligt så börjar busschauffören att prata på spanska och säga alla gator på spanska. jag menar; hallå, vi är i usa, det finns ju faktiskt NÅGRA som INTE pratar spanska. men nej, bara för att de inte fattar engelska så ska alla förstå spanska.
när vi kom tillbaka till englewood så börjar det att ösregna precis innan vi går av bussen, tur att jag hade mina gummistövlar och mitt paraply.

så sammanfattningsvis var det en bra helg, hade ju i princip bara en dag där, men vi hann se mycket på den korta tiden. om jag skulle gjort det igen skulle jag kanske inte valt att spendera så mycket tid på museerna. även fast att vi hann se de flesta delar av boston så skulle jag vilja se mer av själva staden. men jag kan nog hela bostons subway systemet utantill nu i alla fall, då vi åkte så mycket.


SUNDAY 23:08

så... har börjat boston-inlägget, men eftersom det är ganska många bilder så tar det lite tid. så jag får fortsätta imorgon.
men jag lever och jag hade en bra helg i boston, lite kort tid, men jag hann se mycket under den lilla tid vi hade där.

godnatt!


FRIDAY 18:33



så nu beger jag mig av till boston tillsammans med anna.
kommer hem igen på söndag, så uppdatera då.

trevlig helg!


THURSDAY 23:14

har varit en ganska händelselös dag. jobbade som vanligt på morgonen.
under dagen skypade jag lite med mamma, sen tog jag bilen in till centrum och gick och tittade lite i affärerna, köpte mig nya hudvårdsprodukter. efter det mötte jag upp nicole på starbucks, så satt vi där ett tag och pratade. efter en runda på shoprite och en milkshake på tasti d-lite, så skulle jag köra och hämta barnen, men precis när jag satt mig i bilen så ringer grannen och säger att hon är nära campet(?) och att hon kan hämta dem. så jag körde hem igen och slappade lite vid datorn innan barnen kom hem.

sen hade jag barnen hemma i en och en halv timme innan mamma kom, då tog hon dem till tandläkaren och GODISAFFÄREN, för de går så bra ihop. sen fick jag köra och möta upp dem, då mamman skulle göra något ärende, så jag hämtade barnen och körde hem. såg till att de duschade och stoppade sedan dem i säng, då föräldrarna är ute.
sitter nu i min säng och slappar. borde gå och lägga mig, men vill helst vara vaken till föräldrarna kommer hem, då det inte känns riktigt bra att gå och lägga sig innan det, men jag kan ju inte sitta uppe hur länge som helst. så det blir nog sängen i vilket fall som helst nu.

godnatt.

ps. ville förresten bara påpeka att jag tycker inte att ni är så bra på att kommentera. ja, jag vet jag är inte heller så bra på att uppdatera, men när jag väl gör det och skriver mina sju mil långa inlägg, så tycker jag att jag förtjänar lite respons och uppmuntran i form av en liten kommentar :) ds.


FRIDAY - WEDNESDAY

okej, har varit dålig med uppdateringen nu igen, så jag tar det från början.

fredag

morgonen såg ut som vanligt. efter jag lämnat barnen så tvättade jag lite, sedan körde jag och hämtade nicole.
vi körde till köpcentret, blev en del nytt; två klänningar, nytt smink, strumpor, ett par skor, ett par gummistövlar, en väska, en plånbok och ett par solglasögon.
efter shoppingrundan åt vi lite lunch, sedan snabbt hem om bara och sedan körde jag till camp.
föräldrarna kom hem hyfsat tidigt, så jag gick och duschade och gjorde mig klar. sedan mötte jag upp anna och nicole för middag inne i centrum.


blev en god spenat och fetaost pizza på den grekiska restaurangen.

efter maten drog vi hem till johanna för att vänta på henne, sedan tog vi bussen vid tio in till new york. vi var tio au pairer som senare träffades och gick in på webster hall, det var lauras sista utgång i new york innan hon åker hem.


vet inte varför jag lägger upp de här bilderna egentligen, då vi är så jäkla lökiga. det var så himla varmt där inne.

men det var en trevlig kväll med bra musik och sällskap. på vägen där ifrån träffade vi ett gäng svenska killar från uppsala. kändes kontigt att stå där mitt i new york och prata svenska, var ju första gången jag pratade svenska här. har ju annars bara pratat svenska över datorn. men man fick lite hemmakänsla.

sen så tog vi taxi hem till englewood, var hemma vid fem, kröp ner i min säng och somnade innan jag ens hade hunnit släcka lampan, men det är väl resultatet av att ha varit vaken i 22 timmar.

lördag

klockan kvart över nio ringde mitt alarm och det var bara att stiga upp för klockan tio skulle nicole komma och hämta mig. vi körde till shoprite och handlade sen begav vi oss ut på en liten road trip.


var ovanligt grönt och påminde lite om sverige


lite färdkost


en och en halv timme senare kom vi fram till orange county choppers. nicole är ett fan av serien och av motorcyklar, så jag lovade att följa med henne. kanske inte riktigt min grej, men det var i alla fall bättre än att sitta på mitt rum i englewood.



men eftersom jag åkte iväg, så missade jag ju tyvärr pappas kalas, skulle annars varit med på kalaset över skype. men fick i alla fall pratat med pappa senare på kvällen.

senare vid sju tiden så kom nicole och hämtade mig igen och vi begav oss till lauras hus för en överraskningsfest. hennes 8-åriga värdbarn ordnade festen för henne. så det var väldigt barnkalasigt, med glasstårta, ballonger, serpentiner, danslekar och flätande av kompisarmband.


alla skulle göra ett till laura och ett till sig själv eftersom hon skulle åka hem


mitt armband

vid nio kom jag hem och då jobbade jag några timmar medan föräldrarna var ute.

söndag

upp hyfsat tidigt idag igen, träffade anna och vi gick till busshållsplatsen där vi mötte upp hanna, laura och nicole. det var alltså dags för lauras goodbye present från oss. vi tog bussen in till new york och sedan en annan buss till yankee stadium.





laura får en liten present till


måste ju vara så amerikansk det bara går att bli



matchen avbryts mitt i allt för att vi ska sjunga god bless america och hylla... ja, vad det nu var vi skulle hylla. inte lite patriotiskt alls.



matchen varade i hela tre och en halv timme och yankees vann med 9-5. det var så varmt under hela matchen. solen stod på just där vi satt och det var nog runt 40 grader. man bara längtade efter moln hela tiden.
och här kommer ett litet videoklipp också


efter matchen tog vi bussen hem, sedan tog jag, anna och nicole bilen till shoprite och köpte mat. vi satt framför annas bil och åt på shoprite parkeringen.



min efterrätt; brownie fudge sundae eller något sådant hette den.

sedan körde vi till bion där vi mötte upp de andra tjejerna och så såg vi despicable me.

måndag

grannen körde och lämnade barnen eftersom det typ var storm och ösregn. jag tvättade lite sedan vid halv tio gick jag och lade mig och jag sov enda till klockan två! behövde ta igen all den sömn jag missat under helgen.
så dagen försvann ganska snabbt. jag körde och hämtade barnen och sedan tog vi det bara lugnt.

tisdag

idag var det någon judisk helgdag, så barnen hade inget läger utan vi var hemma och de hade några kompisar över. så det blev lite tv-tittande, vattenkrig och wii-spel.
senare på eftermiddagen körde vi till tandläkaren. pappan kom hem lite efter det.

det blev en lång arbetsdag utan någon vila, så när jag slutat gick jag in till centrum och mötte upp anna och nicole för lite mat. sedan tog vi en promenad och satte oss på starbucks.

onsdag

körde och lämnade barnens som vanligt, sedan körde jag hem och tvättade. sen kom tröttheten igen och jag gick och lade mig för att ta en powernap, men som senare slutade i fyra timmars sömn.
körde och hämtade barnen, flickan mådde dåligt så efter vi kom hem, så fick jag köra henne till doktorn. det var inget fel på henne vad doktorn kunde se, så vi körde hem igen.
men eftersom flickan inte mådde bra kom föräldrarna hem tidigare och jag kunde sluta tidigare.

och nu har jag nyss kommit hem från johanna. hon bor i en lägenhet inne i centrum och i lägenhetskomplexet så har de ett hemmabio rum, men ungefär 30 fällbara fåtöljer, inte dumt alls. så där inne satt jag, johanna, anna och nicole och kollade på leap year, typisk romantisk komedi.

godnatt!


WEDNESDAY 00:30


vet att ni med spänning väntar på ett nytt inlägg och det kommer, håll ut!
jag håller på att skriva en lång uppdatering, med en massa bilder och video som jag förhoppningsvis kommer att skriva klart imorgon.

godnatt!


FRIDAY - THURSDAY

så här kommer en låååång uppdatering från de senaste dagarna. nästan senaste veckan, så längesedan jag uppdaterade ju, vet att ni har saknat mina dagliga inlägg. ska försöka förbättra mig.

fredag

fredagen var en mycket bra dag, vet inte varför, men hade bara en sådan härlig känsla hela dagen. och det kändes som att timmarna bara flög förbi. var nästan klar med tvätten innan jag körde barnen till camp, behövde bara vika den när jag kom hem. sedan packade jag en väska med barnens saker för de skulle iväg under helgen.

var klar med alla mina uppgifter tidigt, så jag träffade nicole inne i centrum för lite lunch. vi åt på green line, sedan tog vi en frozen yogurt på is-a-berry.

körde sedan och hämtade barnen och när de kom hem så körde de till barnens farbror där de skulle spendera hela helgen. så jag hade hela huset för mig själv.
efter att ha pratat med emma ett tag körde jag och mötte upp nicole på shop rite. vi köpte kvällsmat, glass och chips och körde hem till mig där vi åt och tittade på film. körde sedan hem nicole vid halv tolv.
tanken på att jag skulle sova helt ensam i huset var till en början lite läskig, men när jag väl gick och lade mig så somnade jag snabbt.

lördag

jag ställde mitt alarm på halv tio för jag tänkte att jag skulle köra till köpcentret, men när klockan ringde, så hade jag en sådan huvudvärk, så jag stängde av alarmet och bara somnade om. vaknade inte sedan förrän klockan halv fyra. jag skypade med mamma. sedan plöjde jag mig igenom tre filmer och hela dagen livnärde jag mig på chips och glass.

söndag

jag gick upp vid tio, tog en dusch och gjorde mig klar. halv tolv tog jag och nicole bussen in till new york. väl inne i new york mötte vi upp anna och gick till whole foods och starbucks. hade inte ätit frukost, så för min del blev det en blueberry scone och ja, inte riktigt frukost ju, men en double chocolate muffin. vi tog med oss maten och satte oss i central park.



fick heta natile på starbucks


anna och nicole



sen promenerade vi runt lite, gick in i några affärer och efter det begav vi oss till madison square garden för vårt cluster meeting. en basket match mellan new york liberty och chicago sky.





och så ett litet filmklipp, så att ni får en liten mer känsla av hur det var att vara där. inte världens bästa kvalitet, men hoppas att det duger.


(tryck på knappen med pilarna för att se större bild på videon)

efter matchen var vi några au pairer som gick och åt, sedan tog vi bussen hem vid halv elva. hade blåsor under fötterna när jag kom hem, tog inte tunnelbanan någonstans, utan gick över allt. men det var en bra dag.
och förresten, liberty vann, var en jämn och spännande match som avgjordes i de sista minuterna.

måndag

började dagen som vanligt med alla mina au pair uppgifter. körde och lämnade barnen, sedan körde jag hem, tvättade, slappade och pratade med mamma.

vid tolv tiden körde jag och hämtade upp nicole och laura och vi körde till bergen community collage för att registrera oss. många av kurserna var redan fulla och våra förstahandsval fanns inte kvar, så till sist blev det introduction to baking. just nu känner jag bara usch för allt som har med skola och pluggande att göra, så det känns skönt att jag ska ha en kurs som inte kräver lika mycket. eller jag hoppas i alla fall att den inte gör det. just nu inbillar jag mig att det är som hemkunskap, lite bakning och lite trevligheter. även fast att den kostar hela 537 dollar! undrar vad det är för dyrt mjöl vi kommer använda?

hämtade barnen och vi tog det bara lugnt hela eftermiddagen.

tisdag

såg ut som de flesta andra dagar på morgonen. men grannen körde barnen till camp.

senare hämtade nicole och anna upp mig och vi körde till collage igen för att fixa en sak, sedan körde vi till köpcentret. köpte mig ett par ringar och det var allt.

när jag kom hem så körde jag till shoprite för att handla och när jag kommer ut så bara vräker regnet ner. där står jag med påsar och försöker hitta bilnycklar. det var sjukt mycket vatten som rann längs alla gatorna, jag körde hem och satt kvar ett tag i bilen för jag tänkte vänta tills det avtog, så i brist på annat spelade jag in en film för att illustrera vattenmängden, men det blev inte så bra, man ser ju inte så mycket, men delar med mig av den ändå.



saken var den att det avtog aldrig, så jag gav upp och gick ut i regnet, såg ut som jag hade tagit en dusch när jag kom in. skypade lite med mamma, sedan hämtade jag barnen. och på grund av vädret så fanns det inte så mycket att göra. jobbade även kväll, då föräldrarna stack ut en runda.

onsdag

vanliga morgonrutinerna, men grannen körde barnen till camp.

nicole hämtade upp mig vid elva och sedan körde vi och skulle fixa hennes körkort, tyvärr så klarade hon inte det, ett fel för mycket, så störigt. så under tiden medan hon köade och gjorde testet så satt jag och läste.

regnade nästan konstant hela dagen gjorde det också.
när jag skulle köra och hämta pojkarna var det ovanligt mycket trafik, vilket gjorde att det tog mer än dubbelt så lång tid att komma dit.

jag städade hela köket idag för att jag ville vara lite snäll, så jag tvättade och torkade och skurade golv. vilket blev mycket uppskattat av pappan.

jag slutade vid åtta, vid nio kom laura och hämtade mig och vi körde in till centrum, till is-a-berry. där träffade vi en massa andra au pairer, var lite avskedsträff för laura då hon åker hem på tisdag. kan inte fatta att tiden går så snabbt, var ju precis hon satt och sa; jag ska hem om tio veckor. och nu åker hon.

torsdag

så idag då, äntligen framme på rätt dag, har nu kommit ikapp.

har knappt varit hemma idag. efter jag körde barnen till camp körde jag till target. där köpte jag ett skärp och en bok. sedan körde jag till köpcentrat, där köpte jag två par converse och två läppglans från victoria secret.
sedan körde jag hem, eller till englewood centrum där jag träffade anna och nicole för lunch. efter lunchen gick jag och nicole en runda och det slutade med ett par skor till.

sedan körde jag direkt och hämtade barnen, så jag hann inte hem om. när vi kom hem gav jag dem något litet snack och så tog vi det lite lugnt bara. sedan begav vi oss bort till några av barnens vänner som bor ett par gator bort. där stannade vi och lekte i sprinklers och på waterslides.

jag gav barnen mat och gjorde dem klara för läggdags, sedan hjälpte jag mamman lite och efter det slutade jag. nicole hämtade mig vid halv tio, vi körde till mcdonalds och köpte vars en milkshake och satte och och pratade lite bara. nu är jag hemma och sitter i min säng. ÄNTLIGEN klar med den här långa uppdateringen. nu: godnatt!

THURSDAY 00:11

jag lever! håller på att skriva ett sammanfattande inlägg om vad jag gjort de senaste dagarna. men det tar så lång tid, en massa bilder, och video, som tog en och en halv timme att ladda upp. så ni ska veta att jag har börjat skriva inlägget, men eftersom det är så mycket så tar det sin lilla tid, och klockan har hunnit bli mycket de senaste kvällarna. somnade med datorn i knäet igår och nu är klockan efter tolv. så om jag ska vara hyfsat pigg imorgon så måste jag lägga mig nu. men jag fortsätter med inlägget imorgon, godnatt!


SUNDAY 23:30



jag lever! hela dagen har spenderats inne i new york, kom hem för bara ett litet tag sedan. så jag orkar inte uppdatera nu, måste få min sömn då det är en tidig dag imorgon.
jag ska försöka göra en sammanfattning av helgen någon gång under morgondagen, godnatt!


THURSDAY 23:37

dagen idag har gått ovanligt snabbt.
började jobba som vanligt klockan sju, väckte barnen, gjorde dem klara och körde dem till camp.

efter det körde jag direkt till target för att köpa lite bra-att-ha saker, fördrev en timme där inne tills köpcentret öppnade. sedan spenderade jag fem timmar där, shoppade, gick vilse, åt lunch med mig själv, shoppade lite mer. det var en bra dag, gjorde av med en veckolön, men kom hem med bra köp. vissa mer nödvändiga än andra, haha. och du kan vara lite stolt över mig emma, av sju överdelar är fyra VITA! jag gör framsteg.


körde sedan hem för att invänta barnen, som blev upphämtade av grannen idag. efter det var det ganska lugnt, pappan var hemma, så det var halvt slapp, halvt jobb. sedan vid halv åtta stack föräldrarna ut. jag gav barnen mat, de kollade på tv, sedan stoppade jag dem i säng vid nio och efter det har jag kunnat ta det lugnt igen.

godnatt!


WEDNESDAY 23:07

började jobba som vanligt vid sju tiden, började med att tvätta, sedan väckte jag barnen gav dem frukost och gjorde dem klara. körde och lämnade dem på camp, sedan hem och tog tag i mina uppgifter.

vid halv tolv körde jag och hämtade upp nicole, sedan körde vi till frisören. jag klippte bara topparna och luggen, så inga drastiska förändringar här inte.

körde och hämtade barnen på eftermiddagen, sedan körde vi hem och tog det lugnt bara. inte så mycket annat att göra i den här värmen. pappan tog pojken till tandläkaren och sedan när de kom hem vid halv åtta så slutade jag. men flickan ville leka ett litet tag till mig mig, och snäll som man är så gör man det. kan ju tillägga att vi lekte make over, hon gjorde frisyrer på mig och gav mig massage, inte så ansträngande.

nu läggdags, om mina planer håller i sig så blir det en tur till the mall imorgon, men vi får se vad det slutar med, godnatt!


TUESDAY 23:21

började jobba klockan tre idag, då jag körde och hämtade barnen. innan det så tog jag det bara lugnt, skypade lite med mamma och åt lite jordgubbar.

när jag hämtat barnen så släppte jag av pojken på en play date och jag och flickan körde hem. hennes fröken kom hit och tränade läsa och skriva inför första klass, sedan körde vi och köpte milkshake. efteråt hämtade vi upp pojken. sedan duschade dem och jag stoppade dem i säng.

det har varit en lugn kortare arbetsdag idag, skönt. har varit riktigt varmt idag, kunde knappt vara ute, var nog runt 40 grader.

imorgon blir det upp tidigt igen som vanligt, så nu är det läggdags, godnatt.


THURSDAY - MONDAY

okej, eftersom jag har varit så himla trött på sistone så har jag inte orkat uppdatera på kvällarna, så nu blir det en lite längre uppdatering. får se om jag kommer ihåg vad jag gjort.

torsdag

var en ganska vanlig dag, hände inte så där särskilt mycket. hade mina vanliga au pair uppgifter att göra på morgonen. sedan träffade jag de andra tjejerna för att fixa en sak. jag handlade på shoprite och åt en frozen yogurt på
is-a-berry.


efter det hämtade jag barnen, de följde med in till grannbarnen och lekte där ett tag. på kvällen följde jag med familjen till något tidigt 4th of july firande.


fireworks, amerikanerna lät väldigt imponerade, då det enda man hörde hela tiden var; ooohhh, aaahh, wooow. man kunde tro att de aldrig sett fyrverkerier förut.


englewood polisens polis bil, kamouflerad med blinkande discoljus

fredag

jobbade som vanligt på morgonen, tog det lugnt under dagen, träffade nicole och åt lunch på green line och gick sedan en liten runda i staden.
hämtade barnen och de gick in till grannbarnen idag igen och lekte. slutade jobba redan vid fem. men följde med familjen till grannarna för att grilla senare på kvällen.
vid halv tio gick jag in till centrum där jag träffade anna och nicole för frozen yogurt och en promenad.

lördag

jag vaknade så sent som klockan fyra, sov hela 15 timmar! måste verkligen varit trött. slappade fram till klockan halv tio, sedan drog föräldrarna ut och då jobbade jag lite. barnen somnade strax efter tio så det var ganska lugnt.

söndag

vaknade vid tolv tiden, gick upp och duscha och tog det lite lugnt. sedan kom hanna och laura och hämtade upp mig och vi körde till shoprite för att handla och möta upp nicole. vi skulle köra till någon park för att ha picknick, vi körde till flera stycken med de avspärrade på grund av 4th of july firande. till sist bestämde vi oss för att köra till liberty state park. där spenderade vi nästan fyra timmar med att bara slappa i gräset, äta och prata, med en underbar utsikt mot manhattan.


efter det skulle vi köra till hoboken, till en utsiktsplats för att titta på fyrverkerierna, men poliserna hade spärrat av nästan alla gator, så det slutade med att vi parkerade nästan mitt på en gata för att titta. en massa röda, blå och vita raketer, inte så oväntat kanske.


alla bilarna stannade och vissa parkerade till och med mitt i gatan och gick ur sina bilar för att titta, så det bildades långa köer, polisen på motorcykeln fick köra fram och tillbaka för att säga till alla hela tiden.
sedan när vi skulle köra hem var det kaos, resan som skulle tagit 20 minuter tog istället en och en halv timme.

måndag

idag har det varit någon judisk helgdag, så föräldrarna har varit hemma med barnen. så jag började inte jobba förrän klockan halv sex, då föräldrarna skulle ut. barnen slappade framför tv:n och jag tvättade lite. sedan gick dem och lade sig vid nio och föräldrarna kom hem strax efter elva. så det har varit en lugn kväll.
nu är klockan alldeles för mycket. tur att jag kan sova ut imorgon också, då jag inte börjar förrän jag ska köra och hämta barnen på eftermiddagen.
god natt!

SUNDAY 00:47

ber om ursäkt för dålig uppdatering. kommer inte komma någon utförlig uppdatering nu heller, då jag är trött.
utan jag kommer istället skriva en sammanfattning av de senaste dagarna imorgon.

godnatt


WEDNESDAY 22:14

började jobba klockan sju som vanligt imorse, slängde i en maskin tvätt, sen väckte jag barnen, gjorde dem klara och körde dem till lägret. det är så skönt när man kör hem därifrån, jag har börjat gilla att köra bil mer och mer, det är nästan lite avkoppling, ensam i bilen med bra musik, det kan ju inte bli bättre, haha.

när jag kom hem fortsatte jag med mina dagliga sysslor, sedan kopplade jag av lite på mitt rum. hände inte så speciellt mycket under dagen. sa hejdå till den äldsta pojken som åkte iväg för sleep-away camp.

jag körde och hämtad barnen, tog med med min bok så jag kunde läsa lite när jag väntade i the carpool lane. släppte av grannbarnen och pojken följde med dem in och lekte, jag och flickan slappade lite framför tv:n. sedan gick vi också in till grannarna och lekte där lite.

nu är jag helt slut, vet inte varför, dagen har inte varit så ansträngande, har inte känt mig trött under dagen men när pappan kom hem sa han att jag såg trött ut, och då kände jag efter och upptäckte att jag var väldigt trött. så nu blir det läggdags. godnatt.




RSS 2.0