TUESDAY 22:59

känns så dumt att skriva ännu ett inlägg om att jag inte har gjort någonting speciellt, men det är ju precis så det är. men jag skriver ändå för att jag vet att det finns några (i alla fall mamma och emma) som förväntar sig ett nytt inlägg varje dag.
men det känns som att jag har varit här ett bra tag nu, att jag har kommit in i allt och jag känner till allt runt omkring, så det blir inte så mycket nytt att skriva om och dagarna ser för det mesta likadana ut. dagen idag har varit så lugn att jag faktiskt har kunnat sätta mig ner och läsa lite, vilket var mycket längesedan.

nu kallar sängen - godnatt


MONDAY 23:03

har inte så mycket intressant att dela med mig av idag, har varit en helt vanlig dag i mitt au pair liv.
de två yngsta började på camp idag. så jag har kört dem dit, under dagen har jag bara tvättat och tagit det lugnt, sen hämtade jag barnen.

ikväll var vi ute och åt eftersom den äldsta pojken åker på sleep-away camp på onsdag och ska vara borta en eller två månader. det var trevligt och det var god mat.

sen har jag bara slappat på mitt rum, ska lägga mig snart, tar en tidig kväll idag också. och hoppas att jag har något mer intressant att dela med mig av imorgon.

godnatt

SUNDAY 22:18

väckarklockan ringde klockan åtta, gick upp strax efter det och gjorde mig klar. kvart i nio kom hanna, laura, nicole och anna och hämtade upp mig och vi körde till new york.

anledningen till att vi åkte dit så tidigt var matchen mellan tyskland-england. vi parkerade bilen och tog tunnelbanan till den tyska baren där vi skulle titta. när vi kommer dit står de fullt tysklandssupportrar utanför, det visar sig sedan att vi inte får komma in då vi är under 21. tyskorna börjar få panik, matchen har redan börjat. vi vet inte vart kan se matchen. vi befinner oss typ mitt i china town, hittar en elektronikbutik där de har ett par datorer som de kallar internetcafé, vi lånar datorn och googlar german bar. hittat en, anna ringer, de visar matchen, nu ska vi bara ta oss dit.

eftersom vi var fem stycken var det inte bara att vinka in vilken taxi som helst, utan vi fick vänta tills vi ser en stor. tills sist gör vi det och vi är påväg. taxichauffören verkar inte veta vart han är på väg, vi frågar om han vet vart gatan ligger och han säger att det vet han, när vi kommer dit så är det helt fel gata, han hade inte hört vad vi sa. så vi säger den rätta gatan och han säger att han vet vart de ligger och vi är på väg igen, om man kan kalla att köra runt i cirklar att vara på väg. vi frågar igen om han vet vart det ligger, och ber honom använda sig av sin gps, vilket han dock kunde gjort tidigare tyckte vi. under tiden som chauffören yrar runt, så blir tyskorna mer och mer irriterade, vi lyssnar på matchen via radion och får veta att tyskland leder.

till sist kommer vi fram till den tyska baren; lederhosen! det var nu halvlek. vi ser den andra halvan av matchen. vilket slutade bra för tyskland och alla var glada.


efter det så promenerade vi runt lite, var nästan olidligt varmt, jag svettades som bara den hela tiden och längtade bara in till affärernas air condition.

nicole piercade sig, hanna träffade sin tatuerare och pratade om hennes framtida tatuering, jag åt mcdonalds för första gången sedan jag kom hit, laura köpte lite new york souvenirer då hon åker hem om typ tre veckor.
ja, det var väl det, vi gick in och ut i lite affärer men jag köpte inget...

och sedan jag kom hem har jag tagit en skön sval dusch och bara slappat i min säng. och nu är det läggdags, tidigt jag vet, men det blev inte många timmars sömn igår. och imorgon är det upp tidigt igen, för då börjar camp.

godnatt


FRIDAY & SATURDAY (SUNDAY 01:27)

fredag

mamman väckte mig klockan nio, sedan från nio fram till fyra städade jag. jag städade barnens rum, städade lekrummet i källaren, tvättade kläder, namnmärkte fler kläder och packade inför camp. städade även mitt rum, så det blev skinande rent. passade knappt barnen, eftersom mamman var ledig och barnen hade en massa doktor och tandläkar-besök så var de knappt hemma.

vid fem tog jag det lite lugnt på mitt rum, gästerna kom, sedan åt jag med familjen. vid nio kom emma och nicole och hämtade mig och vi skulle på bio för att se sex and the city 2. men när vi kom dit så hade emma läst fel och filmen hade börjat för 20 minuter sedan. så vi körde till en närliggande restaurang istället, där vi åt efterrätt och satt och prata.

och detta var alltså min midsommar, så långt i från en midsommar man kan komma, eller har ju lite midsommar på mitt rum.


lördag

vaknade som vanligt väldigt sent och det första jag gjorde som vanligt var att starta datorn. skypade lite med familjen och fick se framstegen i köket. ser bra ut pappa, det går ju framåt.

åt lite sen lunch, sedan hämtade hanna, laura och nicole upp mig, så körde vi till ett mall, de skulle köpa tyskland tröjor inför matchen imorgon. tittade runt lite, sedan körde vi till target och sedan hem.

föräldrarna drog ut vi halv elva, barnen gick och la sig vid halv tolv. föräldrarna är fortfarande ute, börjar känna mig trött och jag ska upp tidigt imorgon, vet att jag kan gå och lägga mig, men det känns inte rätt, känns som att jag gör något fel om jag går och lägger mig och sover medan jag jobbar. men jag menar, klockan är efter ett och jag kan inte sitta uppe hur länge som helst.
väntar en liten stund till, sedan ger jag upp, börjar tröttna på hamstern som har försökt att gnaga sig ur sin bur nu i en timme, den ger inte upp.

godnatt!

THURSDAY (FRIDAY 00:58)

idag är det den 24:e vilket betyder att jag nu har varit här i två månader, tiden går så otroligt snabbt. eller det känns inte som att den går snabbt, men när jag säger att jag har varit här i två månader, då fattar jag inte vart alla dagar har tagit vägen. nu har jag BARA tio månader kvar, haha.

var meningen att barnen skulle väcka mig imorse, men de gjorde de inte. vet inte om de inte vågade gå upp och väcka mig eller ifall de var snälla och lät mig sova. har ingen aning om när de vaknade, men jag vaknade i alla fall kvart över nio. har slappat med barnen hela dagen. kollat film och tv, åkt roller blades (inte jag, men barnen) och pysslat lite.
har varit så himla varmt idag, man klarade av att vara ute i tio minuter åt gången, sedan var man tvungen att gå in i huset för att svalka sig. så det har varit fint väder hela dagen, förutom en liten paus på tio minuter. helt plötsligt från ingenstans började det att åska och blixtra och regna. och här snackar vi regn, tror aldrig jag har sett något sådant förut. det vräkte ner, gatorna var fulla med vatten på bara några sekunder. hela himlen lyste upp när det blixtrade. sen slutade plötsligt och solen kom fram igen som att ingenting hade hänt.

mamman kom hem vid två, så då delade vi på uppgifterna, jag namnmärkte en massa kläder som den äldsta pojken ska ha med sig på camp och fixade lite.
sedan körde vi till de två andra barnens camp för family orientation, där de pratade om vad som kommer hända och vi fick en rundtur och lite så, sedan bjöd de på pizza.

när vi kom hem släppte jag av familjen hemma hos en annan familj, där pojken ska, ja vad säger man, bli bar mitzvah på lördag och idag har de en torah dedication. var typ 90 personer i deras hus, hur mycket bilar som helst utanför och det stod en man utanför i orange väst, vet inte om de hyrt in honom som ordningsvakt eller parkeringsvakt, det framgick aldrig, men i alla fall så tyckte jag det var lite maffigt för bar mitzvah, inte för att jag har varit på någon, men jag jämför det med min konfirmation.

när jag kom hem så såg jag mitt paket hemifrån sverige.


paketet innehöll lite saker som jag glömt hemma så som; skor och väska.
sedan fanns det även en massa andra nödvändigheter.


godis, choklad (vickan och danne - choklad), hög med tidningar, en midsommarstång och ett par vykort.

TACK SÅ MYCKET!


har såklart redan ätit några bitar av godiset :)

kanske inte så intressant för er men jag känner att jag håller på att bli förkyld. eftersom att det är så varmt i mitt rum och ac:n är automatisk så är den igång nästan konstant, vilket leder till att man nästan fryser ihjäl och den är ju inte tyst heller, så man vaknar lite då och då av att den brummar.

men nu - läggdags. hoppas ni får en trevlig midsommar imorgon. eller idag är det ju för er (för mig också för den delen). vet inte hur min midsommar kommer se ut, men jag vet att jag kommer sakna de svenska nypotatisarna med gräddfil, gräslök och salt... men hoppas att ni får bra väder i alla fall.

godnatt!


WEDNESDAY (THURSDAY 01:02)

igår sa mamman till barnen att de skulle väcka mig efter de vaknat, så att jag inte skulle behöva sitta uppe och vänta. så barnen vaknade vid nio, de väckte inte mig, men jag vaknade av att de var högljudda.

vid tio körde jag flickan och den äldsta pojken till deras play dater. jag och den andra pojken har varit hemma och tagit det lugnt hela dagen. han har kollat tv och spelat dator medan jag har städat och tvättat. hämtade flickan och hennes kompis vid ett, sedan var de här och lekte ett tag, efter det blev de upphämtade för ett kalas. senare kom hon hem och vi körde och hämtade den äldsta pojken

pappan kom hem vid halv sju, så då kunde jag gå och ta det lite lugnt. jag hoppade in en dusch och gjorde mig klar för mitt första cluster meeting. jag hämtade upp nicole, sedan körde vi till fair lawn för bowling.
jag hade trevligt, var skönt att bara umgås och ha lite roligt iväg från huset. jag gick ut starkt, var första personen att börja och jag slog en strike på första slaget. gick bra ett tag, slog några fler strikes, sedan tog vi en paus och efter det gick det utför. men jag kan ju säga att de andra var imponerade av mitt sätt att spela, och det säger ju mycket om hur de själva spelade, haha



(ignorera mina bleka ben. ser förresten ut som ett par mans ben, haha och strumporna är ju så heta)

så efter två timmars bowling körde vi hem igen, nu med en au pair till i bilen, aldrig träffat henne innan, men snäll som man är så körde man henne hem. och kan ju berätta för er som nu är intresserade, att den här gången gick det mycket bättre på motorvägen.

nu, godnatt!


TUESDAY 23:59

vaknade strax innan sju, klockan sju gick jag ner i min pyjamas och gjorde frukost till barnen och packade deras lunchväskor(?). sedan sorterade jag kläder, vek och städade i garderober. städade bland läxor och skolböcker.

sedan var det dags för mig att provköra till barnens camp, så jag vet vart det ligger tills nästa vecka. första gången på motorvägen! jag säger bara shit! och hahahaha. det var ju en upplevelse. till en början gick det bra, allt flöt på, sen missar jag min avfart, lugnt tänker jag, jag tar bara nästa, men då visar gps:en att jag ska fortsätta köra rakt fram hur långt som helt, men det struntar jag i och tar en annan avfart. så jag kör på typ någon annan gata och sen kommer jag på motorvägen igen, innan den avfarten jag skulle ta, men ni tror inte att jag missar den igen, jo. så, sådär yrar jag runt fram och tillbaka tills jag hittar rätt. så förhoppningsvis blir det rätt nästan gång.

efter det bestämde jag mig för att köra till ikea. ja, och det är ju en helt annan historia hur lång tid det tog för mig att hitta dit. men till sist kom jag dit i alla fall.


det var ju nästan heaven att gå där inne. kunde låtsas att jag var hemma i sverige bara för en liten stund.


så när jag ändå var där bestämde jag mig för att äta lite köttbullar, potatis(pulver)mos, lingon och sås. till efterrätt äppelpaj med vaniljssås och lite lingondricka till det.
inget som gick upp mot mammas köttbullar och potatismos, men jag var nöjd för stunden.


fick bli lite svenska onyttigheter också.

så det var i princip min dag det. imorgon kommer jag få passa barnen igen. förhoppningsvis ska de iväg på play dater, men jag har dem hemma ett litet tag i alla fall.

förresten, emma, min kompis tittade fram, han hälsar.


godnatt!


MONDAY 23:12

varit en mycket lugn dag idag, hade ställt mobilalarmet på klockan tio, men den ringde inte, gjorde nog inte riktigt rätt, så jag vaknade klockan tolv istället.
idag har jag tvättat och städat barnens lekrum, inte så ansträngande. har även skypat med mamma och kunnat sitta ute en liten stund i solen.

imorgon ska pojkarna följa med pappan till hans jobb och flickan ska följa med till mammans. men jag ska ändå gå upp klockan sju och hjälpa till att göra barnen klara och packa lunch till dem. sedan ska jag lägga undan barnens vinterkläder och se till att de har alla sina sommarkläder framme. så det kommer förhoppningsvis bli en ganska lugn dag imorgon också.

och det var ett tag sedan jag gick och la mig i tid, så det hade jag tänkt göra idag, godnatt.


SUNDAY (MONDAY 01:17)

idag vaknade jag lika sent som igår, och precis som igår så lämnade jag bara mitt rum för att äta, fast idag var det runt klockan sju. skypade med mamma. pratade lite med emma och elle, saknar er gips!
sedan pratade jag ännu mer med emma, hon ville så gärna att jag skulle skriva här att hon var så rolig. hon spelade in vårt samtal, där vi pratar i 15 minuter om enbart bröllopet, haha.

har inte träffat min värdfamilj på hela dagen. mamman ringde vid halv tio och sa att de har varit hos barnens mormor och morfar, och barnen ska sova där i natt och vara där hela dagen imorgon. vilket betyder att jag är ledig :) eller inte helt ledig, mamman ville att jag skulle tvätta och städa barnens rum lite, men jag skulle inte arbeta mer än tre timmar.
så det blir ändå mycket ledig tid och sovmorgon! ska försöka att inte sova bort dagen och försöka ta till vara på min lediga tid. det ska bli 32 GRODOR (grader) och solsken imorgon, så kanske hinner med någon timme ute i solstolen.
och vi kan prata imorgon mamma.

godnatt!


SATURDAY (SUNDAY 03:02)

så idag vaknade jag vid klockan två. skypade med mamma och bara tog det lugnt. vid klockan fem lämnade jag mitt rum för första gången idag för att äta lite.

kvart i åtta kom hanna och hämtade mig, vi skulle äta och sen gå på bio. vi körde till garden state plaza mall, vi köpte biljetter till iron man 2, sedan åt vi och gick runt lite. filmen skulle börja halv elva, men affärerna stängde halv tio, så då gick vi till bion, vi gick på toaletten, köpte popcorn och dricka, sedan gick vi till salongen. när vi kommer dit så säger en av de anställda att projektorn i vår salong är sönder, så de kommer inte att visa filmen. vi får välja om vi vill se en annan film eller göra återköp. de filmer som fanns att välja på hade vi redan sett eller så var vi tvungna att vänta i en och en halv timme. så vi bestämde oss för att göra återköp då vi inte orkade vänta till halv tolv för att se en film. så vi tog våra popcorn och dricka, satte oss i bilen och körde hem igen.

så nu har jag suttit och druckit min dricka och kollat på bröllopet. måste få min dos av sverige, vilket jag känner att jag nu har fått så att det kommer räcka ett långt tag framöver, efter FEM timmars tittande på festkonsert, mingel, vigsel och en massa annat.


klockan är nu tre (jag vet, inget jämfört med dig emma), så jag ska gå och lägga mig. godnatt/godmorgon.


FRIDAY (SATURDAY 19:34)

okej, får väl ta och skriva om gårdagen innan jag glömmer vad jag gjorde, vilket ändå inte var särkilt mycket, men det blir ett tråkigt inlägg utan bilder ändå.

försov mig igår, så mamman var tvungen att väcka mig.. hela familjen hade faktiskt försovit sig, så det var en sådan dag.

efter jag lämnat pojkarna i skolan och flickan på en play date, så körde jag till shoprite och handlade. när jag kom hem så tvättade jag. jag hade inte så mycket tid att göra annat då pojkarna bara hade halvdag i skolan för att det var deras sista dag, så efter jag bäddat sängarna och städat var det bara att sätta sig i bilen och köra och hämta pojkarna.
den äldsta pojken var bara hemma i en timme sedan blev han upphämtad av en kompis, han ska spendera hela helgen i deras beach house. den andra pojken hade en play date här, vi gick och hämta flickan sedan var vi ute och lekte. vi cyklade och hade watergun fights.

föräldrarna kom hem vid fem, jag gick upp och slappade lite på mitt rum. sedan åt jag med familjen och vid nio tiden tog jag bilen och körde till den nya au pairen hannah. vi drog till starbucks och satt och pratade. vid elva körde jag henne hem. sedan när jag skulle göra hem var jag helt lost, jag hade gps, men det var helt seg, den visade att jag skulle svänga in på en gata efter att jag passerat gatan, det tog hur lång tid som helst för den att kalkylera om vägen och sedan så valde den värsta omvägarna. men jag kom i alla fall hem innan bildens curfew, vilket är bra.
när jag kom hem så kollade jag lite på tv, sedan somnade jag gott i min säng.


FRIDAY (SATURDAY 01:37)

åhh.. jag somnar närsomhelts. därför får ni faktiskt vänta med dagens uppdatering tills imorgon istället.

godnatt!


THURSDAY (FRIDAY 00:47)

startade dagen som vanligt, körde och lämnade pojkarna. sedan körde jag och flickan hem. jag städade lite.
efter det körde vi till en lekplats en bit härifrån. där lekte vi ett par timmar och fikade i det underbara vädret.


när vi kom hem, så kollade flickan på tv och jag kunde ta det lite lugnt. vid tre tiden körde vi och hämta pojkarna.
körde sedan och lämna den äldsta pojken på ett end of school year pool party (i ett mansion, 100 barn var bjudna, de bjöd alla på pizza, de hade flera waterslides, saker man kunde hoppa ifrån och studsa i vattnet och en massa annat, lät som de hade ett äventyrsbad i trädgården typ).
efter det körde jag och hämtade flickan på gymnastiken och sedan hem. ett par timmar senare körde jag och hämtade pojken från festen. blivit mycket körande idag.

och det har varit en lång dag, jobbade 13,5 timme i sträck. föräldrarna skulle kommit tidigare, men på grund av mycket trafik tog det längre tid än vad de trodde.

klockan nio gick jag in till centrum och mötte upp johanna, anna och nicole hemma hos johanna. slappade bara lite, vid elva promenerade vi hem igen.

är så trött nu, kunde ju inte ta min vanliga power nap eftersom jag hade flickan hemma. fattar egentligen inte vad jag fortfarande gör uppe... så, godnatt!


WEDNESDAY (THURSDAY 01:00)

okej, morgonen såg ut som vanligt. gjorde inget speciellt; sov lite, skypade med victor och mamma och tvättade.

vid klockan ett körde jag till barnens skola med hamster, ja med hamstern. mellanpojken hade zoo day så han skulle visa hamstern för sin klass. eftersom jag skulle in på skolan var jag tvungen att klä mig i en kjol som täcker knäna och en tröja som täcker. det var ju lättare sagt en gjort. äger inte en så lång kjol, men till sist fick jag ta en klänning och använda den som kjol.


såhär vacker blev jag. och när pappan kom hem fick jag höra att jag verkligen såg ut som en jude, hmm...
(ignorera den smutsiga spegeln, det är bara flickan som har pussat den)

sedan hämtade jag barnen och det blev mycket skjutsande hit och dit, play date här och play date där.

slutade klockan åtta, sedan kom hanna och laura och hämtade mig och vi gick på bio. såg killers med ashton kutcher och katherine heigl.

efter det hem och nu sitter jag här i min säng långt efter läggdags. hörde precis hur det åskade rejält, lät som om det var precis utanför. och nu började det att regna också... kul. kollade vädret och det ska tydligen bara hålla på under natten, så man kan ju alltid hoppas i alla fall.

good night!


TUESDAY 23:52

började jobba kvart över sju, väckte barnen, gav dem frukost och körde dem till skolan.
slappade lite när jag kom hem, skypade med familjen och gjorde mina au pair sysslor.
sedan bestämde jag mig för att lämna mitt lilla rum och ge mig ut på mitt äventyr.



på väg till centrum



huvudgatan
(lite svårt att se affärerna bara)



mitt äventyr slutade på shoprite. köpte lite nödvändigheter; tandkräm, hand sanitizer med mera.

efter min promenad hämtade jag barnen, hem och gjorde lite läxor, sedan gick vi ut och hade vattenballongskrig. därefter tog mamman alla barnen till tandläkaren och jag hade lite ledigt, så jag pratade med emma.
det var sedan meningen att jag skulle passa barnen på kvällen, då mamman och pappan skulle ut och äta. men det blev inte av så jag behövde inte jobba mer. efter de lagt barnen så satt jag ner och pratade lite med föräldrarna om hur allt går och lite om vad som kommer hända framöver.
sedan har jag slappat på mitt rum.

och nu är det läggdags.


MONDAY (TUESDAY 00:18)

sådär ja, nu var en ny vecka påbörjad. har inte hänt så mycket speciellt idag, har bara varit en helt vanlig dag i mitt liv som au pair, tvätta, diska, städa, hämta/lämna barn, laga mat, spela spel, leka, tjata om läxor.. japp, det var väl det.

försökte dra ihop något med de andra tjejerna nu under kvällen, men de jobbade alla kväll. förvånar mig inte om de alla är lediga imorgon när jag ska jobba kväll, så var det ju under helgen. men ska se om det blir något annat. pratade med en ny au pair, kanske ska träffa henne och göra något, hon är från..... tyskland. vilken överraskning.

jag märker när jag skriver här att jag verkligen inte gör något om dagarna, vill ju spendera ett helt år i detta rummet bara, deprimerande. så, som jag sagt och skrivit så många gånger innan, jag måste ta tag i mig själv. i alla fall om det är fint väder imorgon, då kan jag ju bege mitt ut på lite äventyr.

godnatt


SUNDAY 23:35

idag har varit en riktig söndag. ja, jag hade ju söndag igår också... så jag har inte så mycket intressant att dela med mig av. bara slappat...

imorgon drar en ny vecka igång, barnens sista innan sommarlovet eller flickan slutar redan på onsdag. men sedan har jag dem hemma i nästan två veckor innan deras camp börjar. spännande, får se hur det ska gå.

men nej, nu ska jag lägga mig, godnatt!


SATURDAY (SUNDAY 02:18)

har haft en mycket ointressant lördag. har spenderat nästan hela dagen i mitt rum. skypat med mamma och kollat serier. har bara varit utanför rummet för att äta.
ville hitta på någonting, men alla andra jobbade idag. så jag har bara slappat med mig själv. förhoppningsvis jobbar de inte imorgon, så vi kan hitta på något då. eller så för jag göra något själv, för jag kan inte spendera ännu en dag i detta rum utan att göra något.

godnatt! eller godmorgon sverige, klockan är redan efter åtta för er.

FRIDAY (SATURDAY 01:27)

har varit en bra dag idag, den har varit lugn och barnen har lyssnat. försov mig imorse, ingen längre stund, men tur man har nära till jobb och kan gå dit i pyjamasen typ. körde barnen till skolan, sen hem och tvättade och sov ett par timmar till. sedan städade jag lite. körde och handla ett par saker som vi saknade här hemma. sedan skypade jag med mamma en liten kort stund innan det var dags att hämta barnen.
flickan var på play date, och eftersom barnen inte får sitta vid datorn eller kolla på tv under veckan då de har läxor och annat att göra, så var det snabba att starta wii, tv och datorer så fort vi kom hem.
när föräldrarna kom hem så körde jag och handla igen åt dem, sedan gick jag upp på mitt rum och slappade lite innan maten. efter maten skulle föräldrarna på någons födelsedagsfest, så jag skulle sitta barnvakt (vilket jag helt glömt bort tidigare idag, då jag bestämde med de andra tjejerna att jag skulle med på bio). föräldrarna drog vid halv tio, flickan sov redan då hon var trött och sedan vid tio gick pojkarna självmant och la sig. så då kunde jag sitta lite vid datorn, föräldrarna kom hem vid tolv och sedan dess har jag bara hängt på mitt rum.

inte så intressant dag att läsa om, men alltid något, hoppas det händer lite mer i helgen, då det annars har varit en ganska händelselös vecka. har inte träffat de andra sedan miami.

godnatt!


THURSDAY 23:15

så, idag jobbade som vanligt på morgonen, körde barnen till skolan och hela den biten. mamman jobbade hemifrån idag, så vi satt och pratade lite. sedan skypade jag lite med bror min som var påväg till kalmar och sedan med mamma, och lite pappa då jag var tvungen att se framstegen i köket. efter det så pluggade jag lite till sedan vid ett var det dags.

vi körde till stället där jag skulle göra provet, gick till informationen och fick lappar jag skulle fylla i (vafan vill de veta min vikt för?) sen fick jag gå och ställa mig i en annan kö för att visa upp min papper. och fy fan, alla dessa papper, de behövde mer papper och bevis än vad social security kontoret behövde. här ville de ha, mitt pass, visum, papper på att jag får jobba i usa, social security card, försäkringspapper, mitt svenska körkort, mitt internationella körkort och bevis på adress. tror ni jag har med mig alla de viktiga papperna? nej, vi visste inte att man var tvungen att ha med sig bevis på adress, trodde det räckte med pappret från au pair förmedlingen, men nej, sen verkar de ju helt dumma där också:

- har du ett kontokort?
- nej, jag har inte öppnat ett bankkonto ännu?
- men har du ett kontoutdrag då?
- men, nej, jag har inte öppnat ett bankkonto ännu!

så det var bara att köra hem igen för att hämta bevis på adress, vilket kunde vara i form av ett brev från någon statlig myndighet eller något sådant. tur att man har fått ETT brev sedan man kom hit och att jag sparade det.
så när jag kom dit igen var det bara att ställa sig i kön igen, gå igenom alla papperna, gå till en annan kö för att dubbelkolla alla papperna, gå och ställa sig i en tredje kö för att gå igenom alla papperna, ta foto, skriva underskrift och få ett litet papper som skulle lämnas på ett fjärde ställe. kommer till det fjärde stället lämnar alla mina papper igen, skriver under lite papper och kollar synen. sedan till ett femte ställe, lämnar alla papperna igen och sedan får jag sätta mig vid en dator och göra provet. OCH JAG KLARADE DET! hade bara ett fel, kan ju säga att det inte var särskilt svårt, men det var ändå tur att jag läst boken för vissa av frågorna hade jag inte klarat annars.

efter provet fick jag ännu ett papper och sedan gå in igen och ställa mig i kö, visade lappen jag fick, plus alla mina papper som jag visat innan och nu hittar de inte, eller de påstår att jag inte har bevis på adress, så jag får gå ut igen och ringa min värdmamma (hon var tvungen att köra och hämta barnen medan jag gjorde provet och hon tog min teoribok med sig) och fråga om hon råkat få med sig den lappen, hon går igenom papperna, men den är inte där. jag kollar igenom mina papper igen och hittar den. in i samma kö igen, visar alla papper, till en annan kö för att dubbelkolla mina papper, till en tredje kö för att lämna in mina papper igen, kontrollera så att alla uppgifter stämmer, skriva en ny underskrift för körkortet, sedan vänta, sedan får jag körkortet.

jag ringer min värdmamma och säger att hon kan komma och hämta mig, eftersom provet gick snabbare än vad vi trodde så har hon inte hunnit hämta barnen ännu, men ska göra det och säger att hon kan hämta mig efter 20 minuter. efter 15 ringer hon igen och säger att hon måste till en doktor med mellanpojken då de misstänker att han har brutit ett finger i skolan. så nu måste vi lösa så att jag kommer hem på något sätt. vi bestämmer att vi ska vänta till att doktorn tittat på finger och sedan ska vi bestämma om jag ska ta en taxi eller om någon annan kan komma och hämta mig. men ja, det slutade i alla fall med att jag väntade i över en och en halv timme. stället hann stänga och där satt jag på en tom parkeringsplats. jag agerade informatör åt en hel del som kom och undrade om de hade kommit till rätt ställe, jag sa ja, men att de tyvärr redan stängt.

när vi kom hem körde jag den äldsta pojken till baseball match, stannade en tag och tittade, sen körde jag hem,plockade undan lite i köket och sedan slutade jag. och nu sitter jag här, ska gå och lägga mig.


tadaa !


good night!


TUESDAY & WEDNESDAY

somnade med datorn i sängen i går när jag skulle uppdatera och när jag vaknade klockan två på natten så orkade jag helt enkelt inte. så det blir både tisdags och onsdags uppdatering i ett inlägg (afan, för det fattar man ju inte när man läser rubriken)

tisdagen måste ha varit ganska händelselös då jag inte kan komma ihåg vad jag gjorde. måste bara dela med mig av en konversation mellan mig och flickan.
hon lyfter upp min tröja och tittar på min mage, sedan trycker hon in fingrarna i mitt fett;
- you are fat.
- ehh.. thanks or what do you want me to say?
- you are the fattest babysitter we ever had.
- ..... hahaha
borde kanske ha tagit åt mig, borde kanske gå ner några kilo, men hon skrattade och jag skrattade så det var bara roligt. och mina kläder passar mig fortfarande, så jag kan ju inte ha gått upp så många kilo. men jag har ju dock bara varit här lite mer än sex veckor hittills.

idag var morgonen inte rolig, det krävdes mycket tjat för att få saker gjorda. när jag lämnat barnen tvättade jag och sov jag tre välbehövliga timmar, sedan skypade jag med mamma och gjorde ett försök till att plugga inför körkortsprovet imorgon, wish me luck! hämtade barnen och har haft en helt underbar eftermiddag, en riktig drömeftermiddag, inget tjat, inget bråk, läxorna var gjorda innan klockan sex och det har bara varit lugnt.

nu har jag precis duschat, så jag ska fortsätta med mitt pluggande lite till, sedan ska jag krypa ner under täcket och sova, godnatt!



FRIDAY - SUNDAY (MIAMI)

så, börjar med fredagen, jobbade som vanligt under dagen. medan barnen var i skolan packade jag och sedan träffade jag anna och johanna för lunch och gjorde inköp av det sista som behövdes. hämtade barnen tidigt. sedan blev flickan upphämtade för hon skulle på kalas och jag körde den äldsta till en kompis, så jag och mellanpojken hade det lugnt hemma.
vid halv sex kom mamman hem sedan körde hon mig till laura där taxin skulle komma och hämta upp oss klockan sex.

flyget dit gick hyfsat snabbt, sov hälften av de tre timmarna och jag hade hela min rad för mig själv, så jag kunde röra mig utan att tänka på att man ska stöta till någon annan.
efter taxiresa till motellet, så var vi framme vid halv ett. dagen innan vi kom så hade det stormat och regnat en massa, så rummet vi skulle sova i var översvämmat. men de löste sig och vi fick ett annat rum. vi slängde in våra saker på rummet, sedan gick vi, kollade läget runt om kring och köpte lite nödvändigheter, så som chips.


laura och hanna på rummet.


vår tv, stor eller hur?

vid tre tiden gick vi och la oss. sov dåligt under natten då det var alldeles för varmt när ac:n var av och sedan mitt i natten startade någon den och då höll jag på att frysa ihjäl.

morgonen där på gick vi upp halv åtta för att var klara till frukosten klockan åtta, lagom pigg efter mindre än fem timmars sömn. vi åt frukost, smörjde in mig i solskyddsfaktor 70 (vilket var bra, för jag brände mig inte, medan de andra såg ut som kräftor),  sedan var vi på stranden vid nio.



var ganska dött när vi kom, men när vi kom tillbaka efter lunch så var det mycket folk.



vid halv fem drog vi oss tillbaka, gick och handlade lite, sedan åt vi kvällsmat, gjorde oss klara och tog bussen in till downtown miami där vi skulle in på en klubb. vi pratade med en promotor som fixade in oss gratis, vilket alltid är bra. vi hade trevligt och det spelades bra musik. strax efter fyra tog vi taxi tillbaka.


den här gången blev det inget kryss på handen, utan ett smiley face

vi sov till tio på söndagen, inte många timmars sömn där heller. vi checkade ut klockan elva, sedan åt i frukost.


bagel med cream cheese och färskpressad apelsinjuice

mitt resesällskap


laura


anna


hanna

sedan drog vi till stranden igen. jag klarade inte av det så länge, då det var ännu varmare idag, och luftfuktigheten var ju inte att snacka om. fy fan som man svettades, och det svalkade inte heller att gå ner i havet, då det var varmt som i ett badkar. så efter tre timmar gav jag upp och gick tillbaka till motellets lobby  och satt och läste i den svala ac:n.
de andra kom tillbaka strax efter mig och vi bestämde oss för att gå en runda istället.



miami ink


vid sex tog vi en taxi till flygplatsen, vi åt lite mat och sedan inväntade vi flyget. flyget var lite försenat, sedan när vi skulle gå ombord på planet, så sa de att är inte alla på inom fem minuter, så måste vi vänta två timmar till då det är ett oväder på ingång. så alla snabbt på planet sedan lyfte vi. jag satt mellan två främlingar, lite svårt att sova, men jag fick lite sömn i alla fall. sedan när vi kom till newark så fick vi cirkulera över flygplatsen i 20 minuter innan vi kunde landa. till sist var vi framme och vi tog en taxi tillbaka till englewood.

dagarna i miami var underbara, var ju sagt att det skulle åska och regna men vi hade helt fantastiskt väder. lite kort tid att vara där bara, men det var skönt så länge det varade.


MONDAY (TUESDAY 00:04)

borde lägga in bilder och skriva om miami här, men jag är så trött. kan i alla fall säga att vi hade underbart väder och några helt fantastiska dagar. sov sammanlagt mindre än vad jag brukar sova en natt under tiden i miami. tänkte att jag skulle ta igen lite idag under dagen, men så blev det inte, så inte konstigt att jag är trött nu.

dagen idag har inte varit en av de bästa hittills, lite tråkigheter har uppstått, det är väl så mycket jag kan skriva här, kan ju inte skriva allt för mycket i bloggen. men det verkar vara löst nu, förhoppningsvis i alla fall.

har även fått mitt social security number nu, så mamman sa idag att hon ska jobba hemmifrån onsdag eller torsdag och då ska hon ta mig till stället där jag ska göra teoritestet för körkortet. här är det snabba bud som gäller, så jag får väl ta morgondagen till att plugga körkortboken.

lovar att jag ska göra en miami uppdatering med bilder imorgon under dagen också, då det inte är någon tvättdag, så har jag gott om tid.

godnatt!


FRIDAY 17:31


off to miami, back on sunday night.


THURSDAY (FRIDAY 00:46)

okej, ska försöka hålla mig så kortfattad som möjligt, då klockan redan är långt efter läggdags och jag har inte tid att sova imorgon, för då jag måste packa och fixa lite saker inför miami. men jag kan ju alltid sova de tre timmarna som de tar att flyga.

har känts som fredag hela dagen idag, vet inte varför, men ja. har varit lugnt idag. vaknade, körde på hela morgon rutinen, sen efter jag lämnat barnen, så städade jag lite, sedan skype med mamma.

sen eftersom jag har sådan (o)tur så har jag fått ett stort trevligt munsår på överläppen. antingen beror det på solen, stress eller den förkylning som jag börjar känna av. inte konstigt att man blir förkyld, då man går från varmt och fuktigt ute, in till ett kyligt hus, ut i värmen, in i bilen med högsta trycket på air conditinern, ut i värmen, in i huset.. ja och så fortsätter det hela tiden. men det är ju så bra timing, roligt att åka till miami, munsåret ska ju helt inte sola och inte så kul att ligga på stranden och snörvla heller. men som tur är för mitt munsår, mindre tur för mig, så ska det tydligen åska, vara molnigt  och ha sig i miami i helgen, roligt! men i alla fall för att komma till saken, fick köra till CVS för att köpa salva till munsåret, men dem har ju allt i den affären, så jag fastnade där lite och kom hem med lite mer saker än beräknat.


var meningen att jag bara skulle köpa den lilla blå pumpsalvan(?) där nere i hörnet. de har ju inte min vectavir här så får hoppas att den här fungerar lika bra eller bättre.
men jag följde emmas råd och köpte kräm med solskyddsfaktor 70, emma rekommenderade 85, men jag hoppas den här blir bra, för jag vill verkligen inte bränna mig, blir bara så jobbigt när man ska sova då (men som det ser ut med vädret så kanske det inte blir stranden...)
sedan köpte jag även schampoo, balsam och hårspray. har ingen aning om dem är bra överhuvudtaget. men flaskorna är gigantiska och de var ju bara så billiga, någon kampanj, så alla tre för typ 10 dollar (ca 80 svenska kronor) så jag kunde inte låta bli.
sen blev det en eyeliner också bara för att det var så billigt och för att jag glömde ta med min hemifrån.

efter det körde jag hem, var bara hemma en liten stund, sen promenerade jag in till centrum. sa till mamman att jag skulle gå in till centrum, hon bara; va?! ska du gå?! det tar alltså mellan 10-15 minuter att gå dit. tycker bara att det är skönt att gå då man annars tar bilen överallt. men det märks att amerikanerna tar bilen vart de än ska. nästan som när ni där hemma kör till torino och konsum.
men jag gick i alla fall in till centrum och köpte mig en mobiltelefon, äntligen tog jag tag i mig själv. köpte bara första billigaste telefon med kontantkort som jag hittade.


inte det allra senaste precis, men den fungerar utmärkt att ringa och sms mina tyska vänner med (ja, för hittills har jag bara tyska vänner, haha)

sedan köpte jag mig en frappuccino på starbucks och promenerade till nicoles hus, men hon var inte hemma, så jag gick hem igen.
hämtade barnen vid tre, sedan jobbade jag fram till halv tio, och de senaste timmarna har jag spenderat i min säng vid datorn.

har även fått ett paket idag, TACK EMMA!


vet inte om paketet låg i en varm postbil hela dagen eller om vår brevlåda är ovanligt varm (kan bero på de 30 + graderna) för chokladen såg ut så här.


flickan ville bara klämma ännu mer på alla. men nu har det legat i mitt iskalla air conditionerade rum så de har stelnat och det lilla schweizernöt chokladet har redan åkt ner. du har bra timing emma, jag som har varit jätte duktigt och ätit nyttigt tisdag och onsdag (förutom en liten bit brownie igår) har kämpat för att stå emot. kunde känna doften av choklad när flickan åt oreos. men ja, nu kan jag ju inte svika dig. jag lovar att jag kommer äta upp allt! inte svårlovat(?) kan jag ju säga. nej, men seriöst, tack emma, mycket uppskattat. barnen undrade bara vem den där lilla tanten var i mitten av vykortet, när jag förklarade att det var drottningen av storbitannien, fick jag bara svaret; drottningen av vad?

nu sitter jag här, har slängt på ett lager med salva och hoppas på det bästa, lär väl få gå runt och se ut så här hela dagen imorgon, hoppas jag inte skrämmer någon bara.


detta blev inte så kort som jag tänkt, men vad gör man inte för sina läsare.

good night!


WEDNESDAY 23:13

har inte hänt så mycket idag heller, men kan ju gå igenom dagen, så att ni har något att läsa (och jag har något att skriva). skulle gå upp och börja tvätta klockan sju, men försov mig faktiskt hela sex minuter, så snabbt ner och slängde in tvätten, sedan väckte jag barnen i tid kvart över sju. sedan spenderade jag timmarna fram till jag skulle hämta barnen med att tvätta, bara ta det lugnt och skypade med familjen där hemma i nästan två timmar.
hämtade barnen vid strax efter tre, sedan var det hem, göra läxor, mellanmål och leka lekar. varit ganska lugnt idag, slutade vid nio, gick upp på mitt rum och har bara slappat.
imorgon har jag inga planer som det ser ut nu i alla fall. ska försöka ta mig in till centrum, vet inte hur många gånger jag sagt det, men det slutar med att jag somnar eller sitter vid datorn. måste ta tag i mig själv!
var ett tag sedan jag gjorde något med tjejerna nu, men det är ju MIAMI som gäller på fredag! så då får jag ta igen allt jag missat under veckan.

godnatt!


TUESDAY 23:21

jaha, nu sitter man här igen. har inte så mycket intressant att skriva, då det inte har hänt så mycket idag. dagen har i stort sätt sett likadan ut som de andra, med tvätt, skjutsande och annat au pair arbete.
så detta är i princip bara ett tecken på att jag lever. inte mycket mer, då jag inte har så mycket att komma med.

(detta måste vara det kortaste inlägget i min blogghistoria)
good night!

SUNDAY & MONDAY (MONDAY 23:39)

så vi körde hem till barnens mormor och morfar som bor på long island. där grillade vi, åt god mat och bara tog det lugnt. senare på kvällen stack vi på bio och såg prince of persia. när vi kom tillbaka vid halv tio var jag så trött, gick och la mig och läste lite, sen somnade jag vid tio.

idag vaknade jag vid åtta, gjorde mig klar och åt frukost, sedan körde vi till long beach och var på en privat strand. riktigt varmt var det, de två första timmarna var det helt vindstilla också. senare började att blåsa, men det var bara skönt.



efter en heldag på stranden körde vi tillbaka hem till deras mormor och morfar för att äta pizza. sedan packade vi ihop våra saker och körde hem. passade barnen en stund medan föräldrarna stack ut, eller passade och passade, de kollade på tv, inte så ansträngande.


och som ni ser så har jag också antagit en lite rosa nyans. bilden är tagen med blixt, så ni kan ju tänka er att den rosa nyansen är dubbelt så stark och täcker hela ansiktet i verkligheten. tänk er mer åt grishållet.
men än så länge gör det inte ont i alla fall, så kan ju hoppas att det inte börjar göra det heller.

nu, läggdags, godnatt!




RSS 2.0