NOVEMBER 25th - NOVEMBER 28th

tordagen var det thanksgiving. började jobba 9.30, hjälpte barnen med lite skolarbete och gav dem lite frukost. sedan kunde jag gå upp på mitt rum och göra mig klar. vid 12.30 körde vi till barnens mormor och morfar för thanksgiving dinner. farmorn och farfarn var även där, och några andra släktingar. vi åt kalkon och mycket annat, åt så mycket så jag nästan sprack. sedan var det ju efterrätt, eller efterrätter kanske jag ska säga, fanns hur mycket som helst att välja på, bland annat detta:


turkeycake


another turkeycake

på torsdagen kvällen följde jag med min värdmamma till toysrus för de starta sin bleck friday rea redan klockan tio på torsdagen kvällen. vi körde till närmsta affär och kommer dit till en sju mil lång kö, vi ställer oss i den. sedan strax efter tio kommer vakten och säger att den här affären öppnar inte förrän klockan sju nästa morgon, alla slänger sig in i sina bilar för att köra till den andra affären. när vi kommer dit så är den också stäng. vi läser det finstilta på baksidan av reklam bladet och det visar sig att alla toysrus affärer i den här staden är stängda. så vi bestämmer oss för att köra till en tredje affär. på vägen dit ser vi folk som tältar och sitter i sina sovsäckar utanför ett best buy bara för att komma in först när de öppnar på morgonen. alla blir helt galna, folk går upp mitt i natten för att vara på target när de öppnar klockan fyra på morgonen. när vi kommer till den tredje affären är klockan nästan elva. vi kommer in efter ca 20 minuter. vi åkte främst till toysrus för att de hade bra pris på ipods och det var just vad pojken ville ha i födelsedagspresent. så vi får ställa oss i kö igen för att komma in till elektronikavdelningen. jag erbjöd mig att stå i kön medan min värdmamma gick runt och letade andra saker. det visade sig att vi skulle stå i den kön i TRE TIMMAR! jag kom hem klockan tre på natten, borstade mina tänder och somnade så fort jag lade huvudet på kudden.

dagen därpå var det meningen att vi skulle ta familjefoto och jag blev tillfrågad att följa med. så efter fem timmars sömn (vilket är alldeles för lite för mig), så gick jag upp för att göra mig klar. såg då att mamman lämnat en lapp till mig att hon avbokat fotograferingen och att jag kunde gå och lägga mig igen. så jag började jobba 12:30, gjorde lunch till barnen, sedan kollade vi på tv nästan hela eftermiddagen, jag åt med familjen och sedan vid klockan sex kunde jag gå upp på mitt rum och slappna av lite. vid sju körde jag och hämtade upp nicole och det blev bio.
lördagen sov jag länge, sedan pratade jag lite med familjen, var kalas för liam hemma hos oss.
gjorde mig klar och vid tre tiden körde jag och hämta nicole. vi handlade lite på shoprite.


första gången jag åt salami på sju månader, smakade helt underbart!
sedan var vi busiga och blandade meat and dairy, thihi.


vi körde runt lite här och var, hamnade på ett ställe där de sålde kransar och typ juldekorationer för gravar.

efter det körde vi till shoprite igen och hyrde en film, sedan körde vi hem till nicole och tittade på den.

söndag, åkte in till new york vid halv två efter att ha pratat lite med familjen där hemma. blev inköp av lite hanukkah presenter och lite julklappar. annars så gick vi bara runt och njöt av julstämningen.


sedan åkte vi hem till mig och tände det första ljuset i vår egen-gjorda adventsljusstake.
gjord av play doh lera. men den ska dekoreras.


så här fint är det runt mina fönster nu, riktigt juligt.


så vi spenderade söndagskvällen på mitt rum med julmusik, pepparkaksdoftande ljus, godis och julmust (första gången nicole smakade). vi hade det riktigt mysigt och det var faktiskt julkänsla över det hela. så nu blir det mitt rum för att tända ett nytt ljus de kommande söndagarna :)


SATURDAY 2:47


klockan är nu alltså nästan tre och jag borde gått och lagt mig för länge sedan. har redan skrivit två inlägg idag, så titta lite längre ner om ni missat det. men det kommer troligtvis en uppdatering om min thanksgiving helg imorgon.

godnatt!


NOVEMBER 27th


GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA LIAM!

minns det som att det var igår, kvällen som vi satt i köket på st. clemensgatan och mamma och pappa berättade att vi ska få ett syskon. kan inte fatta att det är tio hela år sedan du föddes, kändes precis som att jag och victor stod i dörren med mormor och morfar på väg till skolan när telefonen ringde och vi fick veta att vi har fått en lillebror.
det var ju precis jag höll dig i min famn, lekte "dagge daggmask" bara för att få dig att skratta, jag sjöng "these words" för dig och det räckte att jag sa "vet du vad?" så visste du svaret. svaret kommer alltid att vara det samma: JAG ÄLSKAR DIG!


du kommer alltid att vara min lilleman, även fast att du inte är så liten längre. skulle inte förvåna mig om du vuxit om mig när jag kommer hem, men det är ju inte så svårt...

hoppas att du får världens bästa 10-årsdag, det är ju faktiskt din första nolla.


MÅNGA GRATTISKRAMAR FRÅN SYRRAN!


NOVEMBER 6th - NOVEMBER 21nd

okej, fick höra att jag har ett par läsare från påarp som går in på bloggen varje dag och hoppas att jag har skrivit, men så har jag svikit er.
men nu kommer ett litet inlägg. kommer inte ihåg allt som har hänt, men mamma har ju varit här, så jag utgår från bilderna när jag skriver.

jag åkte och mötte mamma på flygplatsen, sen åkte vi hem och mamma somnade direkt eftersom hon rest i 20 timmar.

vi vaknade tidigt dagen därpå, vi åt frukost med familjen, sedan åkte vi in till new york och promenerade runt lite.


new york marathon


ice rink at rockefeller center


julpyntet har börjat komma överallt


senare på kvällen åkte vi upp i top of the rock


empire state building


mamma och jag uppe i top of the rock

måndagen spenderade vi i soho, noho, china town, little italy och greenwich village. blev god mat i little italy, sen gick vi på bio och såg red, och efter det drog vi hem mycket trötta i fötterna.

tisdagen åkte vi till hoboken, till carlos bakery.



cannolis and lobster claw

sen åkte vi till ett par olika köpcentrum och kollade runt lite och efter det åkte vi hem.

på onsdagen gick vi upp och gjorde oss klara sedan tog vi bussen till new york och subway ner till south ferry. därifrån tog vi färjan över till liberty island och frihetsgudinnan.




uppe i frihetsgudinnans krona.

dog nästan på vägen upp. var en smal spiraltrappa hela vägen upp, och jag är ju inte den mest vältränade, fanns ingenstans att vila och det var folk bakom så man kunde inte stanna. så jag blev så andfådd, fick blodsmak i munnen och dog nästan.


ground zero

efter frihetsgudinnan så blev det lite promenad i downtown och financial district. sedan kvällsmat på whole foods.



sen var det torsdag och min födelsedag, happy birthday to me!

skypade med pappa, victor och liam medan jag öppnade mina presenter.

TACK SÅ JÄTTE MYCKET ALLIHOPA!

några av sakerna jag fick:


mitt fina album som jag fick av emma.
och mina nyckelringar. kan säga att flickan blev väldigt avundsjuk på N:et.


min lilla frihetsgudinna

efter det tog vi bussen in till new york och promenerade bort till empire state building


the view


senare på eftermiddagen åkte vi hem och på kvällen gick vi ut och åt med familjen.

på fredagen så sov vi länge, vi gick inte upp förrän klockan ett. skönt att sova lite längre. vi åt frukost och sedan åkte vi in till new york. kommer snappt ihåg vad vi gjorde under dagen. men klockan åtta gick vi och såg en broadway show; west side story.


the palace theatre

lördagen åkte vi in tidigare, såg julgranen på rockefeller center under konstruktion. promenerade runt, bland annat i central park.


vi tog bussen hem ganska tidigt. sen körde vi till en restaurang vid hudson floden.



utsikten

gick upp på söndagen, mamma packade sina väskor och sen begav vi oss in till new york och tog subway till flygplatsen. många kramar och tårar senare så lämnade jag mamma och åkte tillbaka, träffade nicole och tröståt lite ben and jerry's glass.
kommer knappt ihåg vad jag gjorde under veckan därpå, men under helgen så träffade jag elin och åkte in till svenska kyrkan i new york, där vi gick på julmarknad. vi drack glögg (starkvin! och de frågade inte ens efter legitimation?! haha), träffade andra svenskar, kollade in alla saker och bara tog in alla julkänsla. (glömde självklart att fota när jag var där)
sedan mötte vi upp nicole och promenerade runt lite.


nej, vi har ju faktiskt inte fått någon snö ännu, så här dekorerar dem med falsk snö.


julmarknad på union square



OCTOBER 28th - NOVEMBER 4th

okej, kommer ju inte riktigt ihåg vad som har hänt de senaste dagarna.
så jag utgår efter bilderna i kameran och berättar därefter.
blev nästan november innan hösten kom
och så var det halloween
vissa gick verkligen in för det.
fick en cupcake av min värdmamma.
och så var det jul på ikea
och jag kunde inte låta bli, så det blev en del köp
pepparkakshus
chokladkalender
julmust!
(blev några flaskor)
glögg
ljusslingor till mina fönster
pepparkaksluktande ljus
köpte en mini julgran till mitt rum.
känns som att jag går crazy med julen nu, men familjen firar ju inte jul, så jag får ju göra det bästa av det själv.
så mitt rum kommer väl se ut som en tomtegrotta eller något.
och så var det halloween parad i new york.
klädde inte ut mig, utan spöke på naglarna det var så långt jag gick.

okej, en fyra minuter lång video. kanske ingen som orkar se den, men det blev inga bra bilder när det var så mörkt utan det var lättare att filma.
fick en sådan här lysstav eller vad det nu är under paraden
och så till något helt annat, fick en tatuering av flickan häromdagen.
så nu var det redan torsdagen över, fredag imorgon, sen lördag och då kommer mamma!
nu är det läggdags, godnatt!



RSS 2.0